Ziarul de Duminică

EUROPAfest 2014/ de Ziarul de duminică

EUROPAfest 2014/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

09.05.2014, 00:26 163

Anul acesta EUROPAfest sărbătoreşte 21 de ani. 21 de ani în care jmEvents a oferit publicului larg un festival care se remarcă prin muzica live, profesionalism şi eleganţă. Din anul 2005 EUROPAfest se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Alteţelor Lor Regale Principesa Margareta şi Principele Radu.

Directorul festivalului, dl. Luigi Gageos declara: „Am creat EUROPAfest cu pasiune şi credinţa că putem reuşi. Încă de acum 21 de ani am realizat performanţă. Am gândit tot ceea ce am făcut ca şi cum ne-am fi aflat pe oricare dintre marile scene ale lumii. Chiar dacă a fost greu, într-o societate în continuă schimbare, era singurul lucru pe care îl puteam face. Rezultatele n-au întârziat să apară, EUROPAfest devenind unul dintre cele mai apreciate festivaluri, atât în ţară, cât şi pe plan european. Un lucru este cert, EUROPAfest a creat o imagine pozitivă României.”

Sub sloganul „It's all about live quality music!” festivalul reuneşte 4 genuri muzicale: jazz, blues, pop şi muzică clasică.

În 2014 festivalul a pregătit fanilor multe surprize – 17 zile de armonie, bucurie şi emoţie cu artişti şi muzică de calitate din toată lumea, fiind aşteptaţi peste 300 de invitaţi din 45 de ţări şi 4 continente. Festivalul va da startul maratonului de evenimente marca EUROPAfest pe data de 8 mai cu Opening Concert - Ziua Europei şi se va încheia pe data de 24 mai cu Gala EUROPAfest, în care evoluează cei mai buni artişti. Cele două concerte se desfăşoară la Teatrul Odeon.

Agenda EUROPAfest mai include o serie de evenimente atractive, în care muzica live e singura care contează. Fideli muzicii adevărate, organizatorii pun accentul pe calitate şi mai putin pe comercial, lăsând ca sunetele de flaut, contrabas, chitară, vioară sau prezenţa artiştilor să fie cele care captivează audienţa. Fiecare concert e o lecţie de viaţă, o trăire cu momente de magie şi atmosferă specială, pe care le iei cu tine dincolo de sala de concerte. Oferta e bogată, seri de concerte care se îmbină într-un mod armonios cu jam sessions, caffe festival, workshop-uri şi master-classes.

 

Agenda

Bucureşti, Sibiu 8 – 24 mai

8 mai Concertul de deschidere - Ziua Europei

Zilele de muzică bună încep cu armonie, fast, exuberanţă şi atmosferă electrizantă. Seara promite momente de răsfăţ susţinute de numele de afiş ale evenimentului, interpretări inedite şi originale, invitaţi speciali, proiecţii şi prezentări atractive.

8 - 17 mai Concerte - Jazz, Blues, Pop

În serile următoare, jmEvents propune concerte de jazz, blues şi pop susţinute de trupe consacrate din mai multe ţări europene.

8 - 23 mai Caffe Festival & Jam Sessions

Printre cele mai iubite părţi ale EUROPAfest se numără şi Caffe Festival - concerte spectaculoase în cluburi şi cafenele. Prezenţe muzicale deja consacrate, dar şi din noua generaţie, vor susţine concerte de jazz, blues & pop şi jam sessions în mijlocul publicului.

17 - 24 mai Concerte - Bucharest International Jazz Competition

Cotat între primele 3 concursuri de jazz din Europa, evenimentul este o manifestare singulară în peisajul jazz-ului profesionist din România, aflându-se în 2014 la cea de-a 8-aediţie. Se adresează trupelor şi vocaliştilor, având ca scop recunoaşterea valorilor jazz-ului internaţional. În semifinală au intrat 22 de trupe din 21 de ţări. Noua generaţie a jazz-ului mondial va aduce 8 zile de muzică intensă, 100% jazz and more, pe scena teatrului Excelsior.

17 - 24 mai Jeunesses International Music Competition „Dinu Lipatti” – flaut

Al doilea concurs desfăşurat sub umbrela EUROPAfest este Jeunesses International Music Competition „Dinu Lipatti”, competiţie binecunoscută în domeniul muzicii clasice, atât în ţară, cât şi la nivel internaţional. Evenimentul oferă artiştilor vizibilitate şi suport într-un moment în care a alege muzica clasică reprezintă o provocare. Aceştia vor evolua în faţa unui juriu internaţional. În 2014, concursul a înregistrat 140 de flautişti din 38 de ţări, număr record, dublu faţă de orice concurs internaţional de flaut derulat în România. Atât cei deja îndrăgostiţi de muzica clasică, cât şi cei care decid să o descopere prin EUROPAfest, îi pot cunoaşte pe viitorii mari clasici internaţionali.

19 - 23 mai workshopuri

Ateliere de jazz, flaut, dar şi workshopul „Repetiţie generală”, condus de apreciata Margareta Pâslaru.

24 mai Gala EUROPAfest

Un eveniment de ţinută, o seară în care publicul are ocazia să regăsească cele mai apreciate acorduri şi cele mai impresionante prezenţe. Cu această ocazie are loc şi decernareaDiplomei de excelenţă pentru susţinerea culturii, acordată de Casa Regală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO