Ziarul de Duminică

Expoziţia Madeira - Insula Eternei Primăveri se întoarce în Portugalia/ de Gelu Savonea

Teodora Coltofean

Galerie foto

Autor: Gelu Savonea

23.07.2015, 23:56 111

Institutul Cultural Român din Lisabona şi asociaţia de plasticieni Contemporanii anunţă deschiderea expoziţiei de pictură “Madeira - Insula Eternei Primăveri”, miercuri, 29 iulie 2015, ora 19:00, la galeria de artă a ICR Lisabona din Rua do Barão nr 8-10.

Expoziţia, rod al taberei de creaţie din Madeira organizată în cadrul proiectului Contemporanii în luna martie 2014, va reuni  un fond de 40 de lucrări de pictură semnate de şase artişti, nume definitorii pentru contextul cultural românesc actual: Christian Paraschiv, Dorin Coltofeanu, Ion Grigorescu, Mihai Sârbulescu, Ruxandra Grigorescu şi Teodora Coltofean.

O parte dintre lucrările ce se vor afla pe simeze au mai fost prezente şi în expoziţiile organizate de Contemporanii la întoarcerea din Madeira, în cursul anului trecut, la Biblioteca Naţională a României şi în spaţiul expoziţional de la turnul BRD din Piaţa Victoriei.

Actualul demers al ICR Lisabona doreşte să marcheze o reîntâlnire a artei – în speţă, a operelor florilegiului plastic amintit – cu sursa sa/ lor de inspiraţie, o reîntoarcere la origini a tabloului prin cotloanele ficţiunii. Va putea oare publicul lusitan să recunoască această insulă portugheză din privirile unor români?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO