Ziarul de Duminică

Femeile şi conducerea/ de Ziarul de duminică

Femeile şi conducerea/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

11.06.2015, 23:49 363

Sheryl Sandberg

Lean In

Femeile, munca şi voinţa de a conduce

Editura Litera

 

Colecţia CEO must read. Cuvânt-înainte de Anca Vlad. Traducere din limba engelză de Irina Brateş.

Sheryl Sandberg este directorul de operaţiuni al Facebook. În 2012 a fost inclusă de revista „Time” în topul 100 al celor mai influenţi oameni din lume, iar de revista „Fortune” în topul 50 al celor mai puternice femei de afaceri din lume.

În prezent, în aproape întreaga lume bărbaţii continuă să deţină o majoritate covârşitoare a poziţiilor de conducere din guverne şi industrie, iar femeile încă nu-şi fac auzite vocile. Sheryl Sandberg încearcă să înlăture ideile preconcepute privitoare la viaţa şi alegerile femeilor care muncesc, oferindu-le sfaturi practice despre felul în care să-şi gestioneze eficient cariera şi să îmbine reuşitele profesionale cu împlinirea personală, artându-le, în acelaşi timp, bărbaţilor cum să îşi susţină mai bine partenerele, pentru a avea şi ei de câştigat. Un îndemn curajos şi încurajator pentru o lume mai bună.

„Sheryl oferă sfaturi practice privind gestionarea şi depăşirea provocărilor pe care le presupune ascensiunea în carieră. Lean In este o lectură fascinantă, spirituală şi plină de semnificaţie pentru femeile (şi bărbaţii) din orice generaţie.“  (Condoleezza Rice, fost secretar de stat al SUA)

 „Lean In îmbină abilitatea lui Sheryl de a sintetiza informaţiile cu priceperea ei de a scoate ce e mai bun din oameni. Cartea îi va ajuta pe toţi cititorii – în special pe bărbaţi – să devină lideri mai buni şi mai eficienţi.“ (Mark Zuckerberg, fondator şi CEO Facebook)

Sheryl Sandberg donează toate veniturile sale din vânzarea acestei cărţi fundaţiei Lean In, organizaţie nonprofit care încurajează femeile să-şi urmeze ambiţiile, şi altor organizaţii care sprijină femeile. 

„Cartea lui Sheryl – scrie prefaţatoarea – aduce un plus de informaţie. Veţi descoperi că există stereotipuri de evaluare după gen, rasă, naţionalitate şi vârstă. Vă va plăcea întotdeauna mai mult un bărbat cu succes în business decât o femeie cu succes în acelaşi domeniu – doar pentru că femeia în cauză violează un stereotip. Acelaşi stereotip de gen din cauza căruia femeile avansează atât de greu în poziţii de conducere. Ca angajator a mii de femei, vă pot spune că, deşi caut mereu să avansez femei, acestea au un mare duşman – propria neîncredere în capacitatea lor de a conduce. Cu toate acestea, stilul de management al unei femei este la fel de eficient ca al unui bărbat, chiar dacă este diferit.(...) Concluzia cărţii e clară: Nu putem ignora diferenţele dintre sexe, dar acestea trebuie acceptate şi depăşite.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO