Ziarul de Duminică

Filme de colecţie pentru Zilele Municipiului Brăila/ de Ziarul de duminică

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

13.08.2015, 23:38 38

Gabriel Chifu în Translation Café


A apărut nr 149 al revistei Translation Café  cu poezii de Gabriel Chifu, poet şi prozator român, vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor din România (foto 1). Operele sale au fost publicate în antologii şi reviste literare din întreaga lume şi au fost distinse cu numeroase premii literare. Acest număr conţine poezii din volumul intitulat ploaia trivalentă. Poeziile au fost traduse în limba engleză de masteranzi ai programului pentru Traducerea Textului Literar Contemporan (MTTLC).
Translation Café  No 149 poate fi consultată şi descărcată la adresa de internet:  http://revista.mttlc.ro/

 

Cărţi de colorat şi activităţi antistres pentru adulţi

Editura Litera aduce şi în România celebrele cărţi de colorat pentru adulţi (foto 2), cu ilustraţii de Johanna Basford, traduse în 14 limbi şi vândute în peste trei milioane de exemplare. Grădina secretă şi Pădurea magică sunt o invitaţie convingătoare la creativitate şi relaxare, înfăţişând lumi fantastice, create minuţios de ilustratoarea scoţiană şi gata să fie aduse la viaţă prin intermediul culorilor.

Grădina secretă conţine ilustraţii împodobite cu minunate detalii în tuş, care ascund tot felul de mici creaturi, nerăbdătoare să fie descoperite.

Călătoria prin Pădurea fermecată conduce spre castelul din inima acesteia, unde se află comoara. Pe lângă desenele de colorat şi de înfrumuseţat, pe drum apar animale şi obiecte magice, printre acestea numărându-se şi nouă simboluri speciale.

Ideea acestor cărţi i-a venit Johannei Basford după ce multe persoane i-au spus că atunci când îi văd ilustraţiile vor să le coloreze. Tânăra artistă s-a hotărât să realizeze aceste cărţi de colorat nu pentru copii, ci pentru adulţi, declanşând astfel un nou trend. Fiecare desen este realizat manual, folosind doar cu stiloul şi cerneala, într-un stil deosebit, care ascunde foarte multe detalii. Rezultatul final nu este doar o carte de colorat, ci una de artă.

La scurt timp după apariţia cărţilor pe piaţă, Johanna a început să primească mii de fotografii cu pagini colorate din carte. Fiecare desen era unic. Pe site-ul său, Johanna a făcut o galerie cu aceste fotografii, creând astfel o comunitate online.

Cum a ajuns coloratul să devină un fenomen în rândul adulţilor? Pentru că este o activitate captivantă, care trezeşte nostalgii, o activitate manuală, creativă, care induce o stare de linişte, combate stresul şi opreşte şirul gândurilor legate de frământările cotidiene.

 

„Caravana Filmului Românesc” la Brăila

Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale a poposit anul acesta şi pe malul Dunării, în vechiul târg al Brăilei. Patru comedii celebre din filmografia românească sunt proiectate, în perioada 13 - 16 august, în cadrul unui eveniment mai amplu: Zilele Municipiului Brăila (foto 3).

Selecţia filmelor nu este una întâmplătoare, deoarece prin prezentarea acestor filme s-a dorit a se aduce un omagiu urbei, prin celebrarea artiştilor originari de aici, artişti care au dus faima Brăilei mai departe şi care sunt protagonişti ai acestor producţii. Şi astfel, publicul brăilean îi va putea vedea pe îndrăgiţii actori români: Vasilica Tastaman, Ştefan Mihăilescu Brăila, Catrinel Dumitrescu.

Iubitorii de film vor putea viziona, începând de la ora 21.00, în Piaţeta Lyra, nemuritoare comedii româneşti: Buletin de Bucureşti şi Căsătorie cu repetiţie, Nea Mărin miliardar şi Secretul lui Bachus. Comedii din anii ’80, care au încântat generaţii de spectatori şi care sunt, cu siguranţă, la fel de proaspete şi pentru ochiul oricărui privitor din ziua de azi.

Accesul publicului este liber la toate proiecţiile.

Detalii şi programul proiecţiilor sunt disponibile pe www.caravanafilm.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO