Ziarul de Duminică

Frânturi de rugăciuni/de Ziarul de duminică

Frânturi de rugăciuni/de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

23.07.2015, 23:43 19

Expoziţie multimedia „Frânturi de rugăciuni” are loc între 24 iulie – 30 august 2015, în Sala Tancred Bănăţeanu, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, în parteneriat cu Muzeul Naţional din Gdańsk. Vernisajul are loc astăzi.

Demersul expoziţiei multimedia Frânturi de rugăciuni (Remnants of Prayers) este să familiarizeze vizitatorii într-o manieră simplă, dar atractivă, cu proiectul şi să mărească interesul în privinţa arhitecturii sacre din Polonia, Islanda şi Norvegia.

Expoziţia prezintă fotografii, filme şi înregistrări audio din clădirile selectate: altare poloneze, biserici etajate din lemn norvegiene şi biserici de fermieri din Islanda. Materialul vizual va fi prezentat atât pe ecrane digitale – touchscreen, cât şi sub formă de print-uri clasice pe hârtie fotografică. Fotografiile vor fi însoţite de înregistrări video dezvăluind rolul altarelor şi bisericilor în comunităţile locale, pe durata ritualurilor, rugăciunilor, întâlnirilor şi tradiţiilor locale.

Formatul expoziţiei reflectă modalitatea în care obiectele sacre există în mediile reale.

Majoritatea fotografiilor este prezentată în module similare altarelor, poziţionate liber în sala de expoziţie. În interiorul casei, care a fost special construită cu acest scop, vizitatorii experimentează pacea, similară cu cea din biserică. (preluare din Modernism .ro)

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO