Ziarul de Duminică

„Free Will”, la Anaid Art Gallery/ Ziarul de duminică

„Free Will”, la Anaid Art Gallery

„Free Will”, la Anaid Art Gallery

Autor: Ziarul de Duminica

14.03.2013, 23:45 54

După doi ani, din 6 martie până în 6 aprilie, artistul Mihai Florea revine la Anaid Art Gallery cu o nouă expoziţie personală: „Free Will”. Picturile şi instalaţiile din cadrul expoziţiei reinterpretează fără constrângeri trecutul şi anticipează mental viitorul, fiind accesul în cadrul unei istorii alternative, ce implică un anumit tip de călătorie în timp.

Mihai Florea este absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Bucureşti. Debutul expoziţional a avut loc în 2011, la Anaid Art Gallery, cu expoziţia personală „Eye Candy”, prin care discută într-o cheie ironică societatea de consum în care trăim. Invitat în cadrul numeroaselor expoziţii de grup, pictura lui Mihai Florea continuă să incite privitorul de artă contemporană.

„Free Will” este despre universul expandat, despre ce înţelegem prin noţiunile de timp, spaţiu şi realitate. Dictonul prin care trebuie parcursă expoziţia este „Păşeşte, din proprie iniţiativă, dincolo de timp, spaţiu şi realitate”. Ce este real şi ce nu este real? Este real ceea ce vedem, trăim, simţim sau ceea ce credem că vedem, trăim, simţim? Timpul aşa cum îl înţelegem noi azi este timpul real sau timpul în care putem să proiectăm evenimente şi întâmplări care nu au legătură cu realitatea? Spaţiul oferă poziţionarea exactă, corectă sau este doar un cadru al unor realităţi multiplu reflectate?

Opere de patrimoniu restaurate de Muzeul din Cluj

La Muzeul de Artă Cluj-Napoca a fost organizată până săptămâna trecută expoziţia „Lucrări din patrimoniul Muzeului de Artă Cluj-Napoca restaurate în anul 2012”. Printre operele expuse se numără „Claie de fân” de Nicolae Grigorescu şi „Albăstrele” de Ştefan Luchian, opere care îşi vor relua locul în Galeria Naţională a muzeului, urmând ca alte şase să fie valorificate prin două expoziţii temporare dedicate  peisajului, respectiv portretisticii transilvănene de secol XIX.

Cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Cluj şi al Clubului Inner Wheel Cluj-Napoca, în cursul anului 2012 au fost restaurate opt lucrări de pictură din patrimoniul muzeului clujean: Nicolae Grigorescu, „Claie de fân”, Ştefan Luchian, „Albăstrele”, Mednyánszky László, „Atmosferă de dimineaţă”, Iványi Grünwald Béla, „Peisaj cu o moară”, Barabás Miklós, „Portretul lui Kemény Zsigmond”, Maticska Jenő, „Peisaj de iarnă”, Szopós Sándor, „Autoportret”, Gyárfás Jenő, „Kovács Sándor”. Operaţiile de restaurare au fost efectuate de laboratorul condus de doamna Dr. Sultana-Ruxandra Polizu Guţă, expert restaurator pictură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO