Ziarul de Duminică

Gramatica limbii engleze în facsimil/ de Ziarul de Duminică

Gramatica limbii engleze în facsimil/ de Ziarul de Duminică

Autor: Ziarul de Duminica

01.07.2011, 00:01 70

Coordonatorul acestei ediţii, profesorul C. GeorgeSăndulescu, a fost unul dintre autorii Gramaticii, în anii când eraasistent la Catedră. El a fost studentul şi apoi colegulprofesorului Leviţchi, care a coordonat ediţia din 1962 a cărţii,cunoscută pe atunci sub numele de Gramatica Catedrei.
Volumul Gramatica Limbii Engleze poate fi consultat şi descărcatîncepând cu data de 18 iunie 2011 la adresa de internet: http://editura.mttlc.ro/gramatica-catedrei.html

Cartea de faţă este o gramatică tradiţională. Explicaţiile suntfăcute pentru a lămuri în egală măsură pe toată lumea, specialiştisau nespecialişti. Utilitatea ei este în primul rând practică.

Cea mai importantă însuşire a acestei abordări teoretice este căexplică subtilităţi de cunoaştere avansată a limbii aşa cum nupoate face nici un alt fel de gramatică. Cel care o va citi va găsiîn ea un imens material de limbă, ilustrări ale explicaţiilor cufraze din clasicii literaturii engleze, pe care autorii le-aucăutat cu migală. Ce e important la acest volum de gramatică,deopotrivă teoretic şi aplicat, este tocmai faptul că pune accentulpe text, pe usage, pe învăţarea limbii engleze.


"Editura pentru Literatură Contemporană", condusă de Lidia Vianu,re-editează în facsimil, sub coordonarea lui C. George Săndulescu,Gramatica limbii engleze, publicată de Editura Didactică şiPedagogică în anul 1962. Ediţia va avea în acest format nouăvolume, dintre care acum este publicat ultimul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO