Ziarul de Duminică

Hala de Antichitati

Hala de Antichitati

Pana in preajma urcarii pe tron a lui Carol al II-lea, a existat in Bucuresti un spatiu anume destinat comertului cu vechituri. Desi proprietate a Primariei Comunei Bucuresti, acesta a fost, inca de la darea in folosinta, arendat negustorilor cu toptanul evrei, care i-au fost stapani cateva decenii.

03.08.2007, 19:03 300

Mai mult, din pricina acestei lungi stapaniri, familiile, nestiutoare in dedesubturile afacerii, au pretins bani de rascumparare Primariei, cand aceasta a decis demolarea halei. Evident, nu au obtinut decat lamuriri despre situatia de fapt a proprietatii respective. Hala se afla langa biserica Sf. Vineri, pe Calea Calarasilor, cult cu Calea Vacaresti, dupa reasezarea numerelor din timpul regentei, pe calea Vacaresti nr.1. Cu acest numar o vedem si in fotografia alaturata. Era o cladire lunga, de caramida rosie, in stilul celor care s-au reconstruit la inceputul secolului al XX-lea, in orasele resedinta de judet, pentru comercializarea carnii. Posibil ca arhitectul ei sa fi fost Giulio Magni, care are cateva "opere" in vecinatate. Trebuie sa adaug ca hala aceasta a fost demolata din doua motive: era o constructie desueta, improprie pentru centrul Capitalei si un focar de plosnite si de alti paraziti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO