• Leu / EUR4.8849
  • Leu / GBP5.8119
  • Leu / USD4.8018
Ziarul de Duminică

Iceberg Fiction/ de Ziarul de duminică

Iceberg Fiction/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

07.05.2015, 23:52 48

Iceberg Fiction este colecţia în care Editura RAO publică romane thriller şi horror. Întâmplător, numele publicate sunt mai multe nordice. Romanele reuşesc, aproape în totalitate, să justifice publicarea în această colecţie, întrucât cel puţin dau fiori.

Erik Axl Sund are o serie intitulată „Slăbiciunea Victoriei Bergman”, au fost traduse romanele „Persona” şi „Trauma”. Eroina este Sofia Zetterlund, o psihoterapeută preocupată de studiul persoanelor traumatizate care suferă de dublă personalitate şi îşi caută zadarnic identitatea în fiecare crimă înfăptuită.

Dan T. Sehlberg  apare în colecţie cu „Mona Virus mortal”, roman pe care „Ziarul de duminică” l-a prezentat pe larg. Doi cercetători de geniu se luptă în Universul virtual al internetului şi creează un virus care distruge lumea prin internet. Cutremurător...

Jo Nesbo este probabil romanicerul cel mai cunsocut care apare în colecţie şi încă cu mai multe titluri. Detectivul romanelor sale este Harry Hole, un om dezabuzat, pe cale să-şi distrugă cariera, alcoolismul i-a distrus nu numai viaţa personală, dar cu o inteligenţă sclipitoare. În „Omul de zăpadă” ucigaşul (pentru că în toate romanele există câte un ucigaş) îşi alege drept victime soţii infidele, transformându-le, literalmente, în oameni de zăpadă. În „Mântuitorul”, asasinul împuşcă pe altcineva, după care încep problemele. În „Steaua diavolului” un val de crime mătură oraşul Oslo, iar o stea în cinci colţuri e cheia găsirii ucigaşului în serie. În „Călăul” mai multe atacuri asupra unor bănci desfăşurate cu o sălbăticie neobişnuită pun mari probleme detectivului Harry Hole. În „Fantoma trecutului”, Harry Hole trebuie să monitorizeze activităţile neonaziste din Oslo cu rădăcini în trecutul celui de-al doilea război mondial.

Henning Mankell  este prezent în colecţie cu două romane „Omul din Beijing” (intriga îl poartă pe cititor cu un secol în urmă, pe vremea comerţului cu sclavi dintre China şi Statele Unite) şi „Creierul lui Kennedy” (crima duce de astă dată spre sudul Africii).

Jussi Adler Olsen are două romane horror – „Vânătorii de oameni” (vânătorii de oameni ajung să fie vânaţi de prada lor) şi „Camera groazei” – un roman spectaculos şi obsedant (şi despre  acesta „Ziarul de duminică” a scris pe larg). În amândouă, scriitorul imaginează un Departament Q care se ocupă de investigaţii stranii.

Anders de la Motte are o trilogie „Jocul” – tânărul Henrik HP Petterson, fără niciun scop în  viaţă, este invitat să participe la un joc care îi transformă zilele monotone într-o cursă periculoasă (regulile duc şi la crime ce trebuie îndeplinite). De curând a apărut volumul al doilea al trilogiei – „Buzz”.

Joakim Zander – „Înotătorul”. Un spion american îşi poartă cu el, orinde ar merge (Bruxelles, Orientul Mijlociu, Irak) , trecutul pe care nu-l poate uita. O poveste despre vinovăţie şi ispăşire.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8849
Diferență: 0,0369
Ieri: 4.8831
Azi: 4.8018
Diferență: -0,328
Ieri: 4.8176
Azi: 5.8119
Diferență: 0,3159
Ieri: 5.7936
Azi: 5.0503
Diferență: -0,3984
Ieri: 5.0705