Ziarul de Duminică

Iernile Gabrielei Drăghici/ de Ziarul de duminică

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

16.01.2014, 23:46 156

Săptămâna trecută, Elite Art Gallery a deschis seria de evenimente anuale cu expoziţia de acuarelă semnată Gabriela Drăghici – „Iarnă în Bucureştiul vechi”.

Artist complex, Gabriela Drăghici a obişnuit publicul cu mai multe genuri de exprimări plastice, pe cât de diverse, pe atât de fermecătoare. De la artă decorativă – broderie manuală, tapiserie, pictură monumentală – la restaurare şi, nu în cele din urmă, grafică sau pictură, Gabriela  Draghici trece de la o tehnică la alta cu aceeaşi plăcere şi seriozitate, demonstrându-şi harul. Până acum, Gabriela Drăghici a avut nouă expoziţii personale, a participat la mai mult de douăzeci de expozţii de grup interne şi internaţionale şi are numeroase lucrări de artă monumentală în clădiri istorice din Bucureşti şi din ţară.

Seria de acuarele cuprinsă în cadrul expoziţiei, oferă spre contemplaţie imagini din Bucureştiul vechi surprinse iarna. Alburile colorate, rafinamentul paletei cromatice, sensibilitatea şi atmosfera Bucureştiului ne vor încălzi sufletele în acest sezon.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 9-27 ianuarie 2014, în fiecare zi de luni până vineri în intervalul orar 11:00- 19:00, iar sâmbăta în intervalul 11:00- 17:00.

Gabriela Drăghici declara pentru „Ziarul de duminică”: „Iarna are ceva magic... când ninge liniştit, albul strălucitor al zăpezii face ca tot restul să «danseze» într-o alunecare de griuri atât de subtil nuanţate în tonuri calde şi reci, atât de profunde şi atât de discret apropiate... Cu smerita atingere a pensulei pe hârtie, încerc să ilustrez, fără ostentaţie, miracolul de lângă noi. Vă invit, aşadar, la o plimbare liniştită prin omătul aşternut pe vechile străzi ale Bucureştiului din acuarelele expoziţiei mele...”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO