Ziarul de Duminică

Igloo - 13 ani de arhitectură/ de Ziarul de duminică

Igloo - 13 ani de arhitectură/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

20.03.2014, 23:48 36

În perioada 18-28 martie,  Galateca găzduieşte expoziţia aniversară IGLOO - 13 ani de arhitectură, un proiect multimedia ce transpune 13 ani de activitate editorială şi tot atâţia ani de muncă de proiectare, peste o sută de reviste, zeci de albume şi colecţii, numeroase proiecte de arhitectură, design şi restaurări ce definesc pe scurt existenţa Igloo – media & architecture – din 2001 şi până azi.

Povestea Igloo poate prinde contur doar prin îmbinarea celor două ramuri – media şi architecture: independente una faţă de cealaltă, ele au crescut şi s-au dezvoltat din acelaşi trunchi, în acelaşi timp şi în acelaşi mediu. La aniversarea celor 13 ani ne propunem o retrospectivă a celor mai importante momente din istoria Igloo, o privire înapoi asupra principalelor repere ale dezvoltării noastre ca editură, dar şi ca birou de proiectare. Un moment de răgaz, necesar şi pentru a trasa direcţiile viitoare.

Expoziţia aniversară de la Galateca are ca scop îmbinarea celor două părţi Igloo, o încercare de a schiţa parcursul unui demers iniţiat acum 13 ani ce a avut şi are ca scop practicarea şi promovarea unei arhitecturi de calitate.

În spaţiul alb de la Galateca va fi o serie de evenimente speciale, lansări de carte şi seri tematice alături de prietenii igloo şi toţi cei pasionaţi de arhitectură.

Marţi, 18 martie, de pildă, a avut loc lansarea albumului  Adrian Spirescu. Pagini de arhitectură. Interferenţe şi nelinişti apărut în colecţia iglooprofil.

Adrian Spirescu abordează creaţia arhitecturală prin conceptul cunoaşterii complexe a tuturor factorilor care o determină şi o compun: context urbanistic, social şi natural, lumina, expresia plastică, utilizatori. Astfel, fiecare proiect, de la locuinţe la ansambluri de birouri, are propria poveste pe care arhitectul adesea o consemnează şi în frumoase şi inspirate crochiuri. Noul volum monografic apărut în colecţia iglooprofil grupează unele dintre cele mai importante lucrări ale arhitectului şi profesorului Adrian Spirescu care s-au remarcat de-a lungul timpului, multe dintre ele premiate la competiţiile naţionale. Albumul este disponibil în librăriile din ţară şi poate fi comandat online de pe igloo.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO