Ziarul de Duminică

Isus, o biografie mişcătoare/ de Ziarul de duminică

Isus, o biografie mişcătoare/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

17.02.2012, 00:03 84

Paul Johnson

Viaţa lui Isus povestită de un credincios

Editura Humanitas

Traducere de Liliana Donose Samuelsson. Cunoscut istoric şi ziarist britanic (n. 1928). A studiat la Stonyhurst şi Oxford, a lucrat o vreme la Paris ca redactor-şef adjunct al publicaţiei lunare Realites, apoi la Daily Mail şi The Spectator, inclusiv în calitate de corespondent de presă. A publicat în multe dintre cele mai cunoscute ziare şi reviste din Marea Britanie şi a vizitat toate cele cinci continente pentru a scrie reportaje, a lua interviuri pentru presă şi televiziune preşedinţilor şi prim-miniştrilor şi pentru a ţine conferinţe unui public de universitari sau de oameni de afaceri. A scris peste treizeci de cărţi.

Paul Johnson ne vorbeşte în acest volum despre viaţa şi învăţăturile lui Isus. O face cu siguranţa unui istoric, cu talentul unui scriitor şi cu pasiunea unui credincios, oferindu-ne biografia mişcătoare a unei personalităţi care a schimbat cursul istoriei şi a inspirat una dintre marile religii ale lumii. "Johnson evaluează puţinele lucruri care se cunosc despre copilăria şi tinereţea lui Isus, şi explică de ce nu se spun mai multe despre acest subiect; discută sentimentele personale ale lui Isus; observă calităţile învăţăturilor lui, în special cele din pilde; subliniază rezervele acestuia faţă de minunile pe care le înfăptuieşte; şi analizează modul diferit în care li se adresează bărbaţilor, femeilor, copiilor şi bătrânilor. Autorul prezintă cele «zece noi porunci» pe care Isus le-a introdus în faptă şi vorbă, cu care voia să-şi pregătească ucenicii nu să schimbe lumea, ci să intre în împărăţia lui Dumnezeu. În sfârşit, Johnson examinează cu o credinţă inteligentă Patimile, Învierea şi perioada care a urmat până la Înălţare." (Ray Olson, Booklist)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO