Ziarul de Duminică

Jocul care sperie frica/ de Ziarul de duminică

Jocul care sperie frica/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

29.08.2014, 00:08 112

Lawrence Cohen

Reţete împotriva îngrijorării

O abordare prin joc a anxietăţii şi fricii copiilor

Editura Trei

Colecţia Psihologie practică pentru toţi. Traducere din engleză de Cristina Jinga.

Mulţi părinţi se simt neputincioşi când copiii lor devin anxioşi, mai ales când încercările de a-i linişti nu dau rezultat. Reţete împotriva îngrijorării oferă numeroase idei pentru a-i ajuta pe copii să se simtă în siguranţă şi plini de încredere. Autorul descrie cauzele şi simptomele anxietăţii copiilor şi explică modul în care copiii îşi pot depăşi chiar şi cele mai îngrozitoare frici, în cadrul unei relaţii în care iubirea şi grija părinţilor se îmbină cu empatia, relaxarea şi jocul. Pe lângă crearea şi întreţinerea conexiunii, tehnica aşezării pe podea şi cea a umplerii paharului gol, deja cunoscute, dr. Cohen ne oferă aici alte tehnici şi jocuri pe care le veţi găsi foarte folositoare: Numărătoarea inversă, Mâini-împinse, Sfoara sau Misiunea secretă sunt doar câteva dintre ele. „Aş vrea să încerc şi eu asta!” veţi spune după ce veţi termina de citit această carte.
Lawrence J. Cohen ph.d. este psiholog specializat în jocul copiilor, terapia prin joc şi parentaj. El susţine ateliere de parentaj prin joc pentru părinţi, profesori şi profesionişti din domeniul îngrijirii copiilor. Dr. Cohen a scris împreună cu Michael Thompson şi Catherine O’Neill Grace mai multe cărţi. La Editura Trei a apărut bestsellerul Reţete de jocuri.

„Ideile din această carte sunt aplicabile atât copiilor cu spaime ocazionale, cât şi celor cronic fricoşi sau sever anxioşi. Scopul este de a restabili cursul vesel al vieţii, eliberat de lanţurile în­grijorării şi al fricii. De la vârsta învăţării mersului până pe la doisprezece ani, este perioada când noi putem nestingheriţi să folosim parentajul prin joc pentru a-i ajuta pe copii să-şi înfrunte frica şi să-şi calmeze anxietăţile. Copiii mai mari s-ar putea să nu fie la fel de deschişi la intervenţia voastră în joacă, dar există multe alte tehnici în această carte care s-ar putea să le facă plăcere. Adolescenţii şi tinerii vor dori să-şi rezolve anxietăţile singuri sau cu un terapeut, nu cu părinţii lor.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO