Ziarul de Duminică

„Jubileul” la Metropolis

„Jubileul” la Metropolis

Autor: Ziarul de Duminica

21.09.2012, 00:03 102

Spectacolul "Jubileul", de Jean-Marie Chevret şi Michèle Ressi, în regia lui Radu Beligan, cu Maia Morgenstern în rolul principal, a avut premieră sâmbătă 15 septembrie, la Teatrul Metropolis din Capitală.

Diva Amelie împlineşte 50 de ani de carieră actoricească, iar speranţa revenirii în forţă a actriţei este renăscută de invitaţia de a participa la celebra emisiune TV a lui Michel Drucker, care nu va avea loc. Actriţa, aflată la apusul carierei, visează la roluri "într-o piesuţă, un filmuleţ, o telenoveluţă sau, măcar, o reclamă", dar va rămâne prizonieră pe terasa apartamentului.

Distribuţia spectacolului "Jubileul" este completată de Victoria Dicu.

Radu Beligan, născut pe 14 decembrie 1918, are o bogată activitate în teatru, film, televiziune şi radio. El a interpretat roluri celebre, în mari capodopere ale dramaturgiei române şi universale, piese semnate, printre alţii, de Ion Luca Caragiale, Barbu Ştefănescu Delavrancea, Camil Petrescu, Tudor Muşatescu, Mihail Sebastian, William Shakespeare, Carlo Goldoni, Nicolai Vasilievici Gogol, Anton Cehov, George Bernard Shaw, Maxim Gorki, Albert Camus, Eugen Ionescu, Jean Anouilh etc. Totodată, el este cunoscut publicului român în calitate de regizor al unor spectacole precum "Egoistul" de Jean Anouilh, "O scrisoare pierdută" de I. L. Caragiale, "Doctor fără voie" de J. B. P. Molière, "Străini în noapte" de Eric Assous. Radu Beligan este director onorific al Teatrului Metropolis din Capitală.

Jean-Marie Chevret, unul dintre autorii piesei, s-a născut în Touraine în urmă cu 51 ani. A urmat cursurile Conservatorului din Tours, apoi cursuri de teatru şi a scris comedie pe un ton "picant". A scris şi regizat propriile comedii. Între spectacolele sale s-au numărat "Amazoanelor, după trei ani", "Dominique Lacoste" şi "Închisoare sub lună". Piesa sa "Jubilieul" s-a bucurat de un mare succes la Paris.

Michèle Ressi s-a născut la Paris în 1942, din tată român şi mamă franceză. A făcut studii în domeniul economic, şi-a dat doctoratul şi a publicat numeroase articole ştiinţifice în diferite reviste. S-a dedicat scrisului, care a devenit o adevărată pasiune, după ce a urmat un curs de teatru. La început, a scris eseuri, apoi romane, teatru şi scenarii de film pentru televiziune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO