Ziarul de Duminică

Klára Biró Jecza şi limbajul înnoitor al creaţiei textile/ de Szekernyés János

Klára Biró Jecza şi limbajul  înnoitor al creaţiei textile/ de Szekernyés János

SIMEZE

Autor: Szekernyés János

30.03.2012, 00:01 181

Duminică, 25 martie 2012, la Galeria TRIADE din Timişoara a avut loc vernisajul expoziţiei "Fire întreţesute" de Klára Bíró Jecza. Grafică - tapiserie - batic. Expoziţia comemorează trecerea prin Timişoara a unei artiste care a jucat pentru oraş, în anii 60 - anii venirii sale la Timişoara -, rolul unui agent al înnoirii, "având menirea de a face acceptată şi de a înrădăcina aici, în oraşul de pe Bega, arta textilă modernă, împrospătată şi radical novatoare".

Cu această ocazie a fost prezentat albumul apărut în colecţia "Maeştrii Timişoarei" Klára Biró Jecza şi limbajul înnoitor al creaţiei textile, Studiu introductiv: Doina Mihăilescu; Documentare şi îngrijirea ediţiei: Sorina Jecza-Ianovici, Fundaţia Triade, Timişoara, 2012, (n. red.).

Reproducem în cele ce urmează un text semnat Szekernyés János ("Creaţii textile de o intelectualitate complexă"), apărut în "Irodalmi Jelen", în 4 august 2004 şi tradus din limba maghiară de Ildiko Foarţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO