Ziarul de Duminică

Lucrări de Paul Neagu, la Târgul Internaţional de Artă Contemporană de la Madrid/ de Ziarul de duminică

Lucrări de Paul Neagu, la Târgul Internaţional de...

Autor: Ziarul de Duminica

26.02.2015, 23:59 99

Lucrări realizate de artiştii români Paul Neagu şi Andreea Ciobîcă sunt prezentate la cea de-a 34-a ediţie a Târgului Internaţional de Artă Contemporană ARCOmadrid, eveniment care se desfăşoară în capitala Spaniei, între 25 februarie şi 1 martie, şi la care participă 218 galerii din 29 de ţări. Călin Dan, directorul Muzeului de Artă Contemporană din Bucureşti (MNAC), a participat la ARCOmadrid în cadrul „Întâlnirilor Profesionale” alături de directori de muzee şi centre de artă contemporană din Europa şi America Latină şi membri ai Asociaţiei de Directori de Muzee de Artă Contemporană din Spania.

Astfel, pe 24 februarie, la ora 19.30, Institutul Cultural Român de la Madrid a organizat la sediul instituţiei o proiecţie cu cele mai cunoscute performance-uri ale lui Paul Neagu: „Neagu's Boxes” (Bucureşti, 1968), „Cake Man” (Londra, 1971), „Blind's Bite” (Londra, 1975) şi „Hyphen Ramp” (Serpentine Gallery, Londra, 1976).

Pentru 2015, ARCOmadrid a anunţat prezenţa a 218 galerii din 29 de ţări şi peste o mie de artişti reprezentaţi. Ţară invitată este Columbia. Lucrările artiştilor români vor fi prezentate de galeria Ivan din Bucureşti, înfiinţată în 2006 de către Marian Ivan.

Andreea Ciobîcă, care s-a născut în 1986, trăieşte şi lucrează la Cluj, lucrările sale fiind incluse în expoziţii importante, personale şi de grup, precum 2White Walls” (2012, Fabrica de pensule ,Cluj), „Fid East-West” (2012, Twilight-Zone Gallery, Tournai), „It's compulory that we have a title” (2013, Salonul de proiecte, Bucureşti), „Lauréats du prix FID” (2013, Galerie Catherine Putman, Paris), „Dear Money” (2013, Salonul de proiecte, ViennaFair).

Paul Neagu, care a încetat din viaţă în 2004, a trăit şi a lucrat în Anglia începând cu anul 1970, când a părăsit definitiv România. Artişti importanţi precum Antony Gormley, Anish Kapoor, Rachel Whiteread, Tony Cragg i-au fost studenţi şi au afirmat importanţa căilor de explorare artistică pe care Neagu le-a deschis. Lucrările sale se află în numeroase colecţii publice, precum Arts Council of Great Britain, National Museum of Arts (România), National Museum of Modern Art (Tokio), Philadelphia Museum of Art, Scottish National Gallery of Modern Art, Tate Gallery (Londra), Victoria and Albert Museum (Londra).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO