Ziarul de Duminică

Manualul părinţilor care vor să-şi ajute copiii

Manualul părinţilor care vor să-şi ajute copiii

Autor: Ziarul de Duminica

06.06.2013, 23:59 70

Kenneth H. Talan

Ajută-ţi copilul să revină pe calea cea bună

Cum să rezolvi problemele emoţionale şi de comportament ale copilului

Editura Trei

Cartea apare în coelcţia „Psihologie practică”. Traducere din engleză de Ioana Pricop.

O carte de psihologie practică despre cum să rezolvi problemele emoţionale şi de comportament ale copilului. Abordează aspecte cum ar fi intervenţii specifice de autoajutorare, psihoterapia, tratamentul medical, testarea psihologică şi perspective de înţelegere şi de tratare a anumitor simptome (de exemplu anxietatea, agresivitatea, schimbările de dispoziţie şi accesele de furie).

Eşti îngrijorat că preşcolarul tău are crize de furie sau, în ciuda faptului că invăţase să facă la oliţă, de curând a reînceput să-şi murdărească lenjeria? Sau poate că este vorba de un şcolar de clasa a treia sau a patra care pare impulsiv şi hiperactiv, tensionat sau deprimat, iar învăţătoarea lui te-a anunţat de curând că nu învaţă în ritmul la care se aştepta ea. Poate copilul tău este un adolescent prea preocupat de alimentaţie şi de greutatea corporală, având comportamente autoagresive sau schimbări de dispoziţie şi comportament imprevizibil? Te preocupă emoţiile şi comportamentul copilului tău şi doreşti sş afli ce anume poţi face pentru a-l ajuta? Atunci cartea aceasta ţi se adresează. 

Kenneth H. Talan este medic psihiatru. A studiat medicina la Yale. A lucrat multa vreme în clinici pentru copii şi adolescenţi, precum şi în şcoli publice. Timp de mai bine de 20 de ani a fost consultant pe probleme de psihiatrie pentru profesori, psihologi şi consilieri psihologici care lucrau cu elevi cu probleme de comportament. A ţinut prelegeri de specialitate pentru publicul larg şi pentru profesionişti.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO