Ziarul de Duminică

Maramureş. Unde timpul s-a oprit/ de Ziarul de duminică

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

13.03.2014, 23:47 55

Casa delle Culture del Mondo din cadrul Provinciei Milano, Asesoratul de Cultură al Provinciei Milano, cu Patronajul Consulatului General al României la Milano si colaborarea Centrului Cultural Italo Roman din Milano, deschide sâmbătă 15 martie, de la orele 17.00, la Casa delle Culture del Mondo, din Milano, expoziţia fotografică: “MARAMUREŞ. Unde timpul s-a oprit”, realizată de fotografii italieni Mario Negri şi Donatela Penati.

Mario Negri şi Donatela Penati trăiesc la Milano şi, impresionati de cultura şi istoria României, de locurile pe care le-au cunoscut în călătoriile avute pe mealeagurile ţării noastre, de frumuseţea peisajelor şi mai ales de ospitalitatea şi deschiderea oamenilor întâlniţi în Maramureş, au dat viata unei expozitii de fotografie, care să aducă în prim plan, cu precădere, momente cotidiene din viaţa comunităţii din această regiune.
Expozitia cuprinde 24 de panouri fotografice, realizate în alb negru, fotografii centrate pe: bucurie, durere, credinţa şi activitate, aşa cum le-au văzut traite pe chipurile oamenilor, în satele din zona Maramureş, unde au călătorit.
Dorinţa celor doi autori a fost să aducă spre cunoaştere publicului italian un crâmpei din ce înseamnă viaţa oamenilor din această zonă tradiţională, unde „timpul s-a oprit”, exprimându-şi surpriza şi totodata bucuria descoperirii unor locuri pe care le-au îndrăgit din primul moment.

Expoziţia va rămâne deschisă până pe 6 aprilie 2014.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO