Ziarul de Duminică

Mari interpreţi de folclor/ de Ziarul de duminică

Mari interpreţi de folclor/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

06.06.2013, 23:55 351

Editura Litera a lansat la Târgul de carte Bookfest o colecţie-tezaur realizată de Marioara Murărescu intitulată Mari interpreţi de folclor, care va cuprinde, cel puţin pentru început, zece volume însoţite de câte un CD audio: Maria Lătăreţu, Ioana Radu, Drăgan Muntean, Elena Roizen, Valeria Peter Predescu, Florica Ungur, Maria Răchiteanu Voicescu, Ion Cristoreanu, Ileana Sărăroiu şi Titiana Mihali.

Interpreţii, precum şi melodiile de pe CD reprezintă o selecţie de autor, realizată de binecunoscuta promotoare a cântecului popular românesc şi realizatoare a emisiunii de televiziune Tezaur Folcloric. Tot Marioara Murărescu este şi autoarea textelor fiecărui volum, care cuprinde o selecţie de citate din spusele şi din aprecierile unor oameni care i-au cunoscut bine pe interpreţi, o serie de repere cronologice care punctează etapele majore din viaţa şi din creaţia acestora şi o discografie selectivă. De asemenea, fiecare volum este bogat ilustrat, mare parte din fotografii fiind adevărate documente de epocă (unele inedite sau, oricum, mai puţin cunoscute, obţinute prin amabila colaborare a moştenitorilor). CD-urile care însoţesc volumele reprezintă o antologie a celor mai valoroase cântece din repertoriul interpreţilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO