Ziarul de Duminică

Muzica buna in livada de portocali

05.09.2000, 00:00 44



Dupa o vara in care albumele dance au fost lansate ca pe banda rulanta, majoritatea formatiilor abordand fie genul dance, fie manele, MediaPro Music a facut o surpriza amatorilor muzicii de calitate prin editarea primului album al trupei Bosquito.

Aceasta prima aparitie discografica va da, cu siguranta, ceva batai de cap trupelor in voga in acest moment, in special datorita faptului ca Bosquito, desi infiintata de curand, vine din urma cu o muzica proaspata, foarte bine cantata, dar si cu un stil extrem de personal.

Pentru ca abordeaza un gen muzical nu prea intalnit la noi - latino-rock -, formatia brasoveana are cateva piese in care se simt influentele muzicii lui Carlos Santana. Publicul insa pare a ierta acest lucru, captivat de diversitatea stilurilor intalnite pe acest album.

Bosquito s-a infiintat in primavara acestui an, numele grupului insemnand, in spaniola, livada tanara de portocali. Formatia este compusa din Radu Almasan, Victor Solomon, Victor Stephanovici, Mihai Constantinescu si Darius Neagu, care au sustinut primul concert de promovare a albumului la Brasov, pe 1 septembrie, in clubul Pro.

Discul produs de Media Pro Music contine zece piese, printre care si hitul incontestabil al trupei, melodia "Pas cu pas". Stilul muzical - latino-rock cu influente balcanice, tiganesti, rusesti - se potriveste cu dorinta celor de la Bosquito de a canta live si de a comunica publicului, in mod direct, propriile emotii. In momentul de fata, Bosquito e singura trupa romaneasca de latino-rock.

Temele abordate sunt diverse, iar melodiile de dragoste, caracterizate printr-o mare sensibilitate ("?igano", "Imitatie de dragoste"), se combina cu piese sociale ("Second hand", "aeful") si de stare ("Bosquito", "Gata").

Radu Almasan, de la care a pornit ideea infiintarii grupului, argumenteaza nevoia alcatuirii unei formatii de latino-rock prin existenta unui gol pe piata muzicala actuala a acestui gen muzical. "Chiar daca la ora actuala organizatorii de concerte prefera artistii care fac play-back, noi vrem sa cantam live atat cat se poate si pe unde se poate.

Desi atunci cand canti e posibil ca muzica sa nu se auda la fel de bine ca pe album, noi credem ca nimic nu se compara cu un concert live. Asa poti transmite publicului ceea ce simti".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO