Ziarul de Duminică

Muzică la conac/ de Ziarul de duminica. GALERIE FOTO

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

06.02.2014, 23:53 144

Luiza Zamora, Şerban Mestecăneanu

SoNoRo Conac

Ediţie îngrijită de Corina Gabriela Duma şi Şerban Mestecăneanu

Cartea este povestea celor unsprezece concerte de muzică de cameră în cele mai frumoase conace, case şi castele din România. Dar, deopotrivă, şi istoria fabuloasă a acestor case şi a celor care le-au construit şi au trăit în ele. Un proiect unic. O echipă de muzicieni, arhitecţi şi fotografi au construit această călătorie prin România: de la Bucureşti la Iaşi, pe malul Dunării, în Transilvania.

Desfăşurată sub titulatura „Sonoro Conac, seria de concerte de muzică de cameră a fost iniţiată pe 24 iunie, la Casa Mincu din Bucureşti, şi s-a încheiat pe 30 septembrie 2013, la Palatul Bánffy – Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, având ca scop revitalizarea şi promovarea moştenirii arhitecturale şi culturale româneşti.

În afara celor două edificii de patrimoniu deja numite, concertele Sonoro Conac au avut loc în clădiri de patrimoniu restaurate sau în curs de restaurare precum Conacul Petre P. Carp (Ţibăneşti, jud. Iaşi), Conacul Udrişte-Năsturel (Hereşti, jud. Giurgiu), Castelul Cantacuzino (Buşteni, jud. Prahova), Castelul Teleki (Gorneşti, jud. Mureş), Vila Golescu (Câmpulung-Muscel, jud. Argeş), Muzeul Memorial Nicolae Bălcescu (Valea Bălcească, jud. Vâlcea), Mănăstirea Curtea de Argeş (Curtea de Argeş, jud. Argeş), Portul Cultural Cetate (Cetate, jud. Dolj) şi Castelul Bran (Bran, jud. Braşov).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO