Ziarul de Duminică

Mystery, Fantasy şi Science Fiction la Tritonic/ de Ziarul de duminică

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

22.09.2016, 23:56 102

Petru Berteanu – Cumsecade (cine nu-i gata e luat cu lopata)

Colecţia Mystery & Thriller. „Un thriller atipic, pentru că principalul cadavru e al unui cartier. Sau un roman social straniu, în care oamenii dispar inexplicabil, unul după altul.” (coperta 4) Romanul începe cu finalul, naraţiunea e structurată pe principiul scării de bloc: parter, etajul unu… până la etajul patru. Un fotograf închiriază un apartament într-un bloc şi găseşte nişte fotografii şi însemnări ale unui dispărut. Iniţiază propria anchetă, pornind de la notiţele aproape ilizibile.

 

Lucian Dragoş Bogdan – Vânătorii de capete. Vagabond – volumul 1

Colecţia Mystery & Thriller. Atenţie, titlul poate crea uşor confuzie: fie cu filmul  norvegian cu exact acelaşi titlu, fie cu celebrul roman SF „Vânătoarea de capete”  lui David Marusek, apărută în traducere tot la Tritonic. „După romanul poliţist Pânza de păianjen, scrie Bogdan Hrib, Lucian-Dragoş Bogdan ne ameninţă cu o serie. Să speram că cititorii volumului 1 - Vânătorii de capete îşi vor dori rapid continuarea. Un autor care se maturizează rapid, un personaj inedit, un decor încă neexploatat, o reţetă de succes. Veţi citi o poveste cu umor şi suspans.”

 

Teodora Matei – Stăpânul castelului

Colecţia Fantasy.

„De ce nu ar nega acuzaţiile un criminal nedovedit? De ce ar prefera să rămână închis şi să vorbească prin povestile pe care le scrie? Stăpânul castelului prezintă realitatea aflată chiar sub ochii noştri, căreia îi confera un aer fantastic, atemporal, misterios, de un romantism desăvârşit, de care nu ne mai putem desprinde.” (Lucian Dragos Bogdan)

 

Aurel Cărăşel – Galaxia sudică

Colecţia Sci-fi. „Galaxia sudică adună in paginile sale câteva nuvele publicate,  bine primite de cititori şi lăudate de cei care scriu despre proza scurtă (una dintre ele, Gravitatie 0.7, a fost chiar nominalizată la premiile Romcon 2015, categoria nuvelă), dar şi una inedita, cea mai întinsă dintre ele. Însă vestea cu adevărat bună în legătură cu acest volum este că el reprezintă debutul unuia dintre cele mai interesante proiecte din literatura SF românească. Galaxia sudica va fi o saga spaţială, o istorie a lumii aşa cum numai Motocentauri pe acoperisul lumii, antologia din 1995, îşi propusese.” (Michael Hăulică)

 

Alexandru Lamba – Sub steaua infraroşie

Colecţia Sci-fi. „Un roman de dragoste în spaţiu, un roman al exploratorilor  îndrăgostiţi, pentru care legile fizicii fac ca într-adevar dragostea să fie fără sfârşit, un roman care se adresează amatorilor de romance şi de hard SF, chiar dacă nici unii, nici alţii n-ar fi crezut că aşa ceva poate exista. Uite că Alexandru Lamba l-a scris şi chiar i-a reuşit! ” (Michael Hăulică)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO