Ziarul de Duminică

Neasemuita viaţă a cuvintelor/ de Lucian Vasilescu

Neasemuita viaţă a cuvintelor/ de Lucian Vasilescu

Autor: Lucian Vasilescu

28.04.2011, 23:45 76

În anii ce au trecut de la 1989 s-au schimbat o mulţime delucruri (unele în rău, altele în bine). S-a schimbat şi viaţanoastră, dar şi viaţa cuvintelor. Controlate şi ele de regimulcomunist, cuvintele au rupt-o la fugă din ţarcul unde erauîngrămădite şi au apucat-o care încotro. Cele mai iuţi de piciors-au dovedit a fi cuvintele care locuiau odinioară în inscripţiilede pe uşile/ pereţii toaletelor publice.

Acestea au fugit atât de repede încât nu s-au mai oprit decât înnoile ediţii ale dicţionarelor limbii române, în cărţile deliteratură ale noilor generaţii de autori şi, fireşte, peteritoriul libertăţii absolute - internetul. Cuvintele cu pricinasunt acum scandate la unison de galeriile echipelor de fotbal,punându-i la grea încercare pe cei care se ocupă de transmiterea îndirect a meciurilor. Beneficiare ale libertăţii, la început încalitate de atribut al acesteia, aceste cuvinte au ajuns să sesubstituie libertăţii - ele au devenit libertatea însăşi. Cumsportul care le-a adoptat fără rezerve este fotbalul (autohton) elese simt excelent pe stadioanele patriei, le priesc băile demulţime.

Cum, de asemenea, mai toate celelalte discipline sportive nule-au primit cu braţele deschise, pe locul fostului stadion 23august, pe care se puteau desfăşura şi alte jocuri sportive şicompetiţii de atletism, se construieşte acum o arenă ultramodernă,de 55.000 de locuri, dedicată exclusiv fotbalului. Curând, când vafi gata, noua incintă va răsuna de scandări care vor face,definitiv, gloria limbii române.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO