Ziarul de Duminică

Nevoia de mărturisire/ de Ziarul de duminică

Nevoia de mărturisire/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

21.05.2015, 23:46 33

Laurenţiu Dumitru

Postul.

Spovedania.

Împărtăşania.

Paşi spre înviere

Meteor Press Publishing

Veţi afla din cartea de faţă, prin grija lui Laurenţiu Dumitru, amfitrionul chemării la cunoaştere, o serie de conţinuturi legate de Ortodoxie, de post şi rugăciune, legate de viaţa în Hristos, aşa cum s-a propovăduit şi ni s-a dat spre propovăduire.

Înainte de a se împărtăşi cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Hristos creştinul ortodox rosteşte o rugăciune care începe astfel: „Cred Doamne şi mărturisesc că Tu eşti cu adevărat Fiul lui Dumnezeu Celui Viu...”. O intuiţie liturgică a unui mare adevăr uman. Pentru a putea gusta din Dumnezeu nu este suficientă credinţa, ci şi mărturisirea. Pentru a mărturisi e nevoie de cunoaştere, uneori aşa, şcolărească, limpede şi simplă. Cartea aceasta, ajutor la Împărtăşire. Ca să reînvăţăm nevoia cunoaşterii pentru a mărturisi.

Autorul, născut în 1974, a mai publicat trei cărţi ortodoxe legate de problematica tinerilor, a predat religia şi este preşedintele Asociaţiei Culturale Karyes care se ocupă cu promovarea spiritualităţii athonite (a Sfîntului Munte Athos)

 

Arhim. Arsenie Papacioc

Epistole

Editura Accent print

Un volum care adună sub acelasi titlu toate scrisorile părintelui Arsenie descoperite până acum.

Arsenie Papacioc (1914- 2011) a fost un duhovnic ortodox român. Din anul 1976, era duhovnicul Mânăstirii Sfânta Maria din Techirghiol. Părintele Papacioc a trecut prin puşcăriile comuniste unde a pătimit alături de Părintele Iustin Parvu, Ioan Ianolide, Valeriu Gafencu, Nichifor Crainic, Mircea Vulcănescu şi alţii. A fost arestat şi condamnat sub regimul mareşalului Ion Antonescu, în 1941, pentru participare la rebeliunea legionară şi apartenenţa la Mişcarea Legionară. S-a călugarit în 1946, după eliberare, şi s-a nevoit la Mânăstirea Antim din Bucureşti până în 1949. Între 1949-1950 a fost sculptor la Institul Biblic, iar în anul 1951 a devenit preot la Seminarul Monahal de la Mânăstirea Neamţ. Între 1952-1958 a fost preot la Mănăstirea Slatina. În vara anului 1958 a fost arestat din nou, pentru că facea parte din grupul „Rugul Aprins”. Condamnat la 20 de ani de muncă silnică, a fost graţiat în 1964 de la închisoarea Aiud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO