Ziarul de Duminică

Nicolas Cage a dezlănţuit iadul 3D/ de Ziarul de Duminică

Nicolas Cage a dezlănţuit iadul 3D/ de Ziarul de Duminică

Nicolas Cage a dezlănţuit iadul 3D

03.03.2011, 23:29 65

Premieră absolută la Hollywood Multiplex: "Carmen" de Bizet,în format 3D

Sâmbătă, 5 martie, ora 18.30, la Hollywood Multiplex va avealoc, în premieră absolută în România, lansarea celebrei opere"Carmen" de Georges Bizet (foto 1), în format 3D RealD.

Pe parcursul a patru reprezentaţii, spectatorii HollywoodMultiplex vor trăi experienţa unică a unei opere clasice realizateîn cel mai performant sistem 3D din lume - RealD - şi prezentate înexclusivitate de către cinematograful Hollywood Multiplex.

Opera "Carmen" de Bizet prezintă povestea vulcanicei Carmen, otânără ţigancă a cărei iubire este pe cât de efemeră, pe atât depasională şi are un efect devastator asupra bărbaţilor care oîntâlnesc.

Brigadierul Don Jose însuşi se îndrăgosteşte iremediabil atuncicând o vede pe Carmen pentru prima oară, iar gelozia îi anihileazăcomplet raţiunea, conducându-l la crimă atunci când tânăra îlpărăseşte pentru un alt bărbat.

O coproducţie RealD şi Royal Opera House din Londra.

Tudor Chirilă şi Iarina Demian îşi dau replici mortale în "Olume pe dos"

ArCuB găzduieşte pe 5 şi 12 martie, ora 19.00, primele douăreprezentaţii ale piesei de teatru "O lume pe dos", în regiaIarinei Demian. Tudor Chirilă joacă în acest spectacol trei roluri(foto 2, 3, 4).

După "Biloxi Blues", piesa celebrului Neil Simon, regizoareaIarina Demian reuneşte în montarea "Lumea pe dos" trei piese scurteale unor autori americani consacraţi: "Preludiu şi Liebestod" deTerrence Mc Nally, "Problema" de A.R. Gurney şi "Naomi în camera dezi" de Cristopher Durang.

"Pentru mine a fost o provocare să joc trei roluri în trei piesediferite, care se constituie într-un singur spectacol. Temasingurătăţii, într-o lume în care aparent nu eşti niciodată singur,m-a incitat şi m-a motivat să construiesc nişte personajecomplexe", se confesează Tudor Chirilă.

Iarina Demian vine cu îndemnurile: "Încercaţi nu doar să priviţispectacolul nostru, ci să-l şi vedeţi! Să nu ne facem iluzii legatede lumea în care trăim. Să privim în faţă situaţiile limită aleexistenţei umane şi să ne gândim că fiecare dintre noi facem partedin ea."

Simona Stoicescu, Smaranda Caragea, Marius Drogeanu, MirceaDrâmbăreanu, Andrei Runcanu completează distribuţiaspectacolului.

Biletele pot fi achiziţionate la preţul de 31.80 lei (CategoriaI), 26.50 lei (Categoria II) şi 15.90 lei (reducere la Categoria II- numai pentru elevi, studenţi, pensionari pe baza prezentăriilegitimaţiei sau talonului de pensie) de la Casa de Bilete ArCuB(Sala Batişte nr. 14) şi prin reţeaua Eventim: magazinele Germanos,Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, Cărtureşti sau onlinepe www.eventim.ro.

Detalii pe www.arcub.ro.

Dan le sacşi Scroobius Pip vin în România

Cunoscutul duo hip-hop/electro dan le sac vs Scroobius Pip (foto5) va fi prezent în România în aprilie. Britanicii vor susţine douaconcerte: pe 1 aprilie la Bucuresti, în Club Control si pe 2aprilie la Cluj Napoca, in Boiler Club, cu sprijinul BurnStudios.

Deveniti celebri peste noapte, la sfârsitul lui 2006, datorităhit single-ului "Thou Shalt Always Kill", dan le sac vs ScroobiusPip vor electriza in aceasta primavara publicul roman cu ritmuriledansabile si versurile acide care au facut furori pana acum lafestivalurile europene.

Desi provin din acelasi oras englez, drumurile celor doi artistinu s-au intalnit pana in 2006, cand dan le sac, adica DanielStephens (muzician, DJ si promoter) si David Peter Meads akaScroobius Pip (rapper/spoken word artist) se angajeaza intr-unmagazin HMV din Lakeside. Prima lor colaborare, piesa Thou ShaltAlways Kill, este imediat difuzata in emisiunea lui John Kennedy lapostul britanic de radio XFM, propulsand duo-ul in playlist-uriletuturor internautilor pasionati de muzica. "Celebritatea a venitpeste noapte: dintr-o data, piesa noastra circula pe internet, asaca am imprumutat 200 de lire si-am filmat un videoclip", isiamintesc cei doi. Intre timp, Thou Shalt Always Kill a strans peste3 milioane de accesari pe YouTube.

Albumul de debut, Angles (Sunday Best, 2008), a confirmatsuccesul combinatiei de ritmuri electronice si polemici hip-hop,iar dan le sac vs Scroobius Pip au sustinut de atunci numeroaseshow-uri live in Europa si Statele Unite, castigand din ce in cemai multi fani. Atat muzical cat si vizual, duo-ul sfideazaconventiile showbiz-ului si sabloanele radiourilor comerciale. Cutoate acestea, piesele lor "Beat That My Heart Skipped", "Look ForThe Woman" si "A Letter From God To Man" au cucerit topurile si aufost intens difuzate.

Lansat in martie anul trecut, al doilea album dan le sac vsScroobius Pip, intitulat "The Logic Of Chance", a impresionatpublicul si criticii muzicali cu piese old school dance/hip-hop caThe Beat sau ritmurile Italo-disco din videoclipul Get Better.

Nicolas Cage se luptă cu Diavolul în "Drive Angry3D"

Nicolas Cage a revenit pe marile ecrane în "Drive Angry 3D:Iadul se dezlănţuie", primul film de acţiune realizat integral în3D (foto 6, 7, 8).

Inspirat de filmele anilor '70, "Drive Angry 3D: Iadul sedezlantuie" aduce in prim-plan povestea lui Milton (Nicolas Cage),un proscris care evadeaza la propriu din Iad, pentru a exterminasecta satanista care i-a ucis fiica si i-a rapit nepoata. El isiuneste fortele cu Piper (Amber Heard) o chelnerita focoasa care,asemenea lui, se află in cautarea mantuirii. Impreuna, cei doiincearca sa dea de urma conducatorului demonic al sectei (BillyBurke) si in acelasi timp sa supravietuiasca atacurilor unui asasinmisterios (William Fichtner), trimis de Diavol să il aduca peMilton din nou in Iad. Pornind intr-o cursa agonizanta impotrivatimpului, barbatul are la dispozitie 3 zile pentru a razbunamoartea fiicei sale si a impiedica secta sa-si duca la capatplanurile odioase.

Filmul "Drive Angry 3D: Iadul se dezlantuie", productie WarnerBros. Pictures, este distribuit in Romania de MediaProDistribution.

Primăvara începe cu One World Romania

A patra ediţie a Festivalului de film documentar One WorldRomania, dedicat drepturilor omului, va avea loc în perioada16-21 martie la Bucureşti (foto 9).

Vor fi prezentate 36 de filme din 25 de ţări. Filmele suntgrupate pe şase secţiuni şi vor fi proiectate la patrucinematografe din centrul Bucureştiului - Cinemateca Eforie,Cinemateca Union, Cinema Corso şi Noul Cinematograf al RegizoruluiRomân, din cadrul Muzeului Ţăranului Român.

Cele şase secţiuni sunt: "Ce ai face pentru bani?", "Oraşe încriză", "Violenţa ca acasă", "Intoleraţa noastră cea de toatezilele", "Eroi fără glorie", "Cum se (re)scrie istoria".

Din numărul total de filme prezentate în acest an, 33 vor fiproiectate în premieră pentru publicul din România. În plus, douăproducţii româneşti - "Valea Corlatului", în regia lui StephaneLucon şi "După revoluţie", regizat de Laurenţiu Calciu - vor aveapremiera în timpul One World Romania.

One World a debutat în 1999 la Praga şi s-a extins maiapoi în multe oraşe din întreaga lume. În ultimii patru ani, OneWorld Romania a crescut, aducând la fiecare ediţie un programoriginal.

Anul acesta, festivalul este organizat de Asociaţia One WorldRomania, în colaborare cu Centrul Ceh.

La fel ca la primele trei ediţii, şi în 2011 Festivalul OneWorld Romania se află sub patronajul fostului preşedinte alRepublicii Cehe, Václav Havel. De asemenea, festivalul estesprijinit de Radu Filipescu, Karel Schwarzenberg şi KelemenHunor.

Coloana sonoră a spotului de promovare a festivalului estereprezentată de un fragment din melodia "O lume minunată", a luiMihai Constantinescu.

Scriitori români. Chipuri şi taine

Joi,3 martie 2011, la Institutul Cultural Român(Aleea Alexandru38, Bucureşti) a avut loc vernisajul expoziţiei defotografieScriitori români. Chipuri şi tainedeMirceaStruţeanu. Expoziţia va fi prezentată de criticul literarEugen Negrici,profesor la Facultatea de Litere a Universităţii dinBucureşti.

Imaginile a 55 de scriitori români contemporani, fotografiaţi deMircea Struţeanu în decursul a 10 luni, compun o poveste deatmosferă, scrisă "clic cu clic":

"Portrete. Scriitori. Furt de suflete, alb-negru, cu aparatul defotografiat. Sunt oameni iubiţi de ceilalţi pentru ce scriu, pentrucum scriu. Numele lor stau pe coperţile cărţilor şi, uneori, sunăla fel de familiar ca numele prietenilor. Numele acestea auchipuri, iar chipurile au taine. În drumul printre scriitori, amtrecut dincolo de priviri şi de gesturi, căutând punctul acela unicîn care o expresie a feţei sau o poziţie a trupului dezvăluieliteratura. O expoziţie în care, dincolo de generaţii şi genuriliterare, forţa imaginii caută forţa cuvântului." - MirceaStruţeanu

Mircea Struţeanu (n. 1984) a realizat expoziţiile de fotografieLumea Largă (2009, şi Where are you Aral Sea?(2010). ProiectulScriitori români.Chipurişi taineestedescris de artist drept un rezultatal întâlnirii dintre propria pasiune pentru fotografie şiînclinaţia către literatură a familiei sale.

Expoziţia este deschisă până la 17 martie 2011.

Dacă e marţi, ai 40% reducere la CinemaPRO

Până pe 15 martie, spectatorii CinemaPRO sunt aşteptaţi, înzilele de marţi, să profite de reducerea de 40% la biletele defilm. Numai cu talonul decupat din ziarul Ring (foto 10).

Orice persoană care se prezintă la CinemaPRO cu un talon dereducere decupat din ziarul Ring, talon care conţine mesajul "Azi emarţi, azi mergi la film cu ziarul Ring", beneficiază de reducereade 40% aplicată la preţul întreg al unui bilet de film.

Reducerea de 40% din preţul întreg al unui bilet se acordă doarîn zilele de marţi şi se aplică tuturor biletelor indiferent de orăsau tipul de film.

Expoziţie Grigore Gafencu

Prezentat publicului ieşean la Muzeul Unirii, proiectulexpoziţional "Grigore Gafencu. Un destin" (foto 11), a fostiniţiativa IICCMER. Demisionînd din funcţia de ministru de externeîn 1941, Gafencu decide să se stabilească în Occident. După 1945devine activ colaborator al postului de radio Europa Liberă pînă larevoluţia din Ungaria (1956). Ioana Cioflâncă, coordonatoareaproiectului, precizează că "expoziţia se deosebeşte de expoziţiileclasice care pun accentul pe obiecte. Vizitatorii sînt îndemnaţi sădescopere informaţii despre omul politic, diplomatul şi jurnalistulGafencu prin intermediul filmelor de epocă şi a discursuriloracestuia de la Radio Europa Liberă." (Laura Guţanu)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO