Ziarul de Duminică

No Age concertează, în premieră, la Bucureşti

No Age concertează, în premieră, la Bucureşti

Autor: Ziarul de Duminica

06.04.2011, 15:23 20

Joi, 21 aprilie, ora 21.00, OneDay si Club Control prezinta, inpremiera la Bucuresti, indie-rock american marca Sub Pop cu oformaţie ajunsă deja la rang de cult: No Age (foto: Todd Cole). Îndeschidere, un recital al trupelor bucurestene The Mono Jacks siCoughy.

No Age, duo-ul american compus din chitaristul Randy Randall sitobosarul & solistul Dean Allen Spunt, isi are radacinile inscena DIY art-punk din Los Angeles, la care se adauga o constelatiede influente, de la The Byrds sau John Cale la Husker Du, TheRamones si My Bloody Valentine. Totul procesat din perspectivaprolificei miscari underground californiene si redat intr-un colajinimitabil de fuzz, dream-punk si experimental art-pop.

Formata in 2005, dupa destramarea trupei hardcore punk Wives, incare Dean era basist iar Randy chitarist, No Age are la activ treialbume de studio: "Weirdo Rippers" (FatCat Records, 2007), "Nouns"(Sub Pop, 2008) si "Everything in Between" (Sub Pop, 2010),materiale ce au adus formatiei recunoasterea intr-o varietate demedii artistice. La sfarsitul lui 2007, The New Yorker dedica unarticol "zgomotosului si adesea genialului duo No Age", confirmandstatutul trupei ca punct de referinta al miscarii underground ceavea cartierul general in clubul The Smell din Los Angeles. Anulurmator, Pitchfork listeaza Nouns pe locul 3 in topul celor maibune 50 de albume ale anului, iar No Age primesc o neasteptatanominalizare la un premiu Grammy pentru cea mai buna coperta dealbum - realizata de trupa in colaborare cu Brian Roettinger.

Lansat in septembrie anul trecut de prestigioasa casa de discuriSub Pop, cel mai nou album No Age, intitulat "Everything inBetween", a fost repede catalogat de critici drept dovadamaturitatii artistice dobandite de formatie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO