Ziarul de Duminică

Noul Cod Penal sau Dreptate pentru toţi!

Noul Cod Penal sau Dreptate pentru toţi!

Autor: Lucian Vasilescu

13.12.2013, 00:08 626

Având în vedere faptul că la primele alegeri libere de după 1989 s-au prezentat la urne peste 86% din cetăţenii cu drept de vot iar dintre aceştia peste 85% au votat cum au votat, adică pentru un stat original, de dictatură a democraţiei, în concordanţă, aşadar, cu voinţa populară liber exprimată, se impune cu necesitate şi modificarea Codului Penal. În forma actuală, acesta încă mai conţine prevederi desuete şi care, încă mai mult, sunt în dezacord cu idealul de a construi o Românie modernă, unică şi irecuperabilă. În spiritul acestui deziderat, Comisiile responsabile cu modificarea Codului Penal au făcut următoarele propuneri:

  • În cazul în care un ales al neamului va fi acuzat de te miri ce, în locul lui va fi trimis în judecată unul dintre cei care l-au votat pentru că, evident, dacă nu l-ar fi votat, alesul n-au mai fi fost ales şi nici nu s-ar mai fi făcut vinovat, în această calitate, de acel te miri ce.

  • Procedura de desemnare a alegătorului care va fi trimis în judecată pentru a răspunde în faţa justiţiei (imparţiale, improbabile şi impardonabile) va fi una care va îmbina, cum se spune, utilul cu plăcutul. Desemnarea se va face în cadrul unor emisiuni televizate la ore de maximă audienţă, pe principiul verificat istoric al jocului de Bingo. Cetăţenii vor cumpăra bilete, apoi doi măscărici îl vor desemna prin tragere la sorţi pe jucătorul care va avea dreptul să întoarcă un cartonaş dintre cele pe care vor fi înscrise numele votanţilor vinovaţi. Întoarcerea cartonaşelor va fi făcută musai de demoazele lucrate atent cu bisturiul şi scrupulos injectate cu diferite substanţe, prin locurile esenţiale. Cetăţeanul al cărui nume se va regăsi pe cartonaşul întors se va pune deîndată la dispoziţia organelor de anchetă, pentru ca justiţia să triumfe.

  • În cazul şpăgii sau al primirii de foloase necuvenite, cum i se mai spune în limbaj popular, noul Cod Penal va conţine explicit o prevedere care va stabili cotele de şpagă legal alocate. Astfel, pentru un ilustru senator sau magistral ministru orice şpagă (sau alte foloase necuvenite) sub 1.500.000 de euro va fi considerată spor de implicare emoţională şi nu-i va putea fi imputată alesului. Pentru deputaţi suma neimputabilă va fi în cuantum de 1.000.000 de euro, pentru primari de 500.000 euro, iar pentru funcţionarii publici de rang inferior sporul de implicare va fi stabilit la 100 de salarii medii brute pe economie.

  • În situaţia în care persoanele mai sus menţionate vor primi şpagă (sau alte foloase necuvenite) peste cuantumul specificat, legea va produce efecte asupra secretarelor acestora, având în vedere faptul că ele, secretarele, au dat dovadă de lipsă de vigilenţă atunci când au permis accesul şpăgarului în biroul şpăguitului cu o sumă care nu respectă nici litera, nici spiritul legii.

  • În urma unor procese sumare, cu o singură înfăţişare, secretarele vor fi condamnate să presteze muncă în folosul comunităţii. Aceasta va consta în publicarea fotografiilor nud ale domnişoarelor la pagina trei sau la pagina cinci a celor mai de succes media scrise din ţară. În cazul nedorit când o anume secretară nu-şi va recunoaşte vinovăţia, pedeapsa acesteia se va dubla şi va fi nevoită să pozeze atât pentru pagina trei, cât şi pentru pagina cinci.

  • Noul Cod Penal va lua în calcul şi recidiva. Astfel, dacă un ales sau un funcţionar public de orice rang va persista să primească şpagă peste limita legală, acesta va fi considerat ca având o afecţiune psihică, datorată stresului generat de uriaşa răspundere ce-i apasă pe umeri. Fiind un caz clinic – decompensare nevrotică de epuizare – demnitarul va fi internat, până la completa însănătoşire, fie într-un bungalow pe o insulă exotică, fie într-un apartament cu terasă şi vedere la mare pe un pachebot care face ocolul lumii, urmând a fi supus unui tratament intensiv hiper all inclusive. Fireşte, pentru a-l ajuta să se vindece cât mai repede, pacientului i se va permite, în scop strict terapeutic, să-şi ia cu el şi secretara.

  • Banii pentru tratamentul descris anterior nu vor afecta bugetul de stat, ci vor fi obţinuţi din fonduri europene nerambursabile, pilonul pentru o dreaptă măsură a faptelor de corupţie, articolul referitor la prezumţia de tulburare psihică pasageră.

Aceste sunt doar câteva propuneri de modificare a Codului Penal, alături de aceea care spune că, dacă va intra în vigoare, prevederile lui vor avea şi efect retroactiv, astfel încât toţi demnitarii care au avut de suferit de pe urma nedreptăţilor stipulate de vechiul Cod Penal să fie despăgubiţi cu câte 100.000 de euro pentru fiecare zi de anchetă şi de judecată şi cu câte 250.000 de euro pentru fiecare zi de pârnaie efectiv efectuată. Banii pentru despăgubiri vor fi atraşi tot din fonduri europene nerambursabile, pilonul justiţie, articolul dreptate pentru toţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO