Ziarul de Duminică

Noutăţi la Editura RAO/ de Stelian Ţurlea

Noutăţi la Editura RAO/ de Stelian Ţurlea

Autor: Stelian Turlea

30.03.2011, 23:31 77

Jo Nesbø - Steaua diavolului. După succesele "Fantomatrecutului" şi "Călăul" din seria "Harry Hole", EdituraRAO pregăteşte din această săptămână "Steaua diavolului" de JoNesbø. "Din când în când apare un thriller cu adevărat excepţional,atât de captivant încât aminteşte de romane clasice ale genului, caTăcerea mieilor. Cărţile lui Jo Nesbø merită pe bunădreptate să fie comparate şi cu celebra trilogie a lui StiegLarsson." The Sunday Times.

Jo Nesbø este muzician, compozitor, economist şi unul dintre ceimai de succes scriitori de thrillere din Norvegia. S-a născut laOslo şi a absolvit Şcoala de Economie din Norvegia. Este cunoscutpe plan internaţional pentru seria de romane care îl au caprotagonist pe detectivul Harry Hole, care a înregistrat un succesincredibil atât în ţara natală, cât şi pe plan internaţional, fiindtraduse în 40 de limbi. Alături de Peter Høeg, Henning Mankell şiStieg Larsson a câştigat premiul Cheia de Sticlă pentru celmai bun roman nordic. Bucurându-se de aprecierea unanimă acititorilor, librarilor şi criticilor, cărţile sale au fostdistinse cu numeroase premii, Nesbø fiind considerat unul dintrecei mai importanţi scriitori de thrillere din Europa. O tânără esteucisă în apartamentul ei din Oslo. Un deget i-a fost secţionat, iarsub pleoapă a fost ascuns un diamant minuscul în forma unei stelecu cinci colţuri - o pentagramă, steaua diavolului. Cazul esterepartizat detectivului Harry Hole, nevoit să facă echipă cuvechiul său adversar, Tom Waaler, căci nu are de ales: problemeledin trecut şi alcoolismul i-au distrus nu numai viaţa personală, ciîi pun acum în pericol şi cariera. Un val de crime similare măturăoraşul, iar tiparul care se întrezăreşte sugerează că în Osloacţionează un ucigaş în serie şi steaua cu cinci colţuri este cheiaspre găsirea lui.

Alexander Stille - Jaful Romei. Tot la Editura RAO estepe cale să apară cartea lui Alexander Stille "Jaful Romei",în traducerea lui Alexandru Desculţescu. Alexander Stille esteautorul mai multor bestseller-uri. Trăieste la New York si estecolaborator al marilor publicatii "The New Yorker", "The NewYork Review of Books", "The New York Times Magazine".

"Jaful Romei" este o carte foarte bine documentată şiplină de umor despre

viaţa şi cariera prim-ministrului italian şi omului de afaceriSilvio Berlusconi; un portret surprinzător al politicii actuale înItalia care, pentru un ochi vigilent, demonstrează asemănăriimpresionante cu politica românească. "Nimeni nu a ilustrat maibine decât Stille înşelăciunile şi minciunile lui Berlusconi,grandioasa sa imagine cu privire la propria persoană şicomportamentul frivol, bazat pe idiosincrasie şi uneori vulgar alacestuia... scrie Chicago Tribune. Această biografie fermecătoare,generoasă, nu este nici de departe o prezentare a lui Berlusconi,ci o lecţie vie despre cum, date fiind condiţiile propice, orice ombogat şi cu puţine scrupule poate manipula o întreagă naţiune.""Având un ochi limpede şi un bisturiu ascuţit - e de părere si LosAngeles Times -, Stille... a disecat remarcabila şi revoltătoareapoveste a fostului (şi viitorului?) prim-ministru al Italiei,precum şi revoluţia politico-culturală pe care a creat-o, pentrubine şi, în mare parte, pentru rău... Fascinant."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO