Ziarul de Duminică

O devastatoare poveste de iubire într-o lume fără răspunsuri sigure/ de Claudia Fitcoschi

O devastatoare poveste de iubire într-o lume fără...

Autor: Claudia Fitcoschi

15.09.2016, 23:57 455

M.L. Stedman

Lumina dintre oceane

Editura Polirom

Traducere din limba engleză şi note de Anca-Gabriela Sîrbu.

Devenită bestseller, Lumina dintre oceane a fost desemnată cea mai bună carte a lunii august 2012 de Amazon.com, unanim considerată un debut spectaculos al scriitoarei M.L. Stedman.

Los Angeles Times (nr. din data de 30 august 2016) publică o listă de opt cărţi de citit înainte ca ecranizările acestora să intre în cinematografe. Lumina dintre oceane se află chiar în debutul articolului semnat de Michael Schaub.

În SUA, cartea a reintrat în topurile celor mai vîndute titluri : The New York Times (locul 2, fiction/ ediţie tipărită+ebook), Amazon.com (locul 18), USA Today (locul 3/ ediţie tipărită+ebook+mass market).

După patru ani de coşmar petrecuţi pe fronturile Primului Război Mondial, Tom Sherbourne se întoarce în ţara natală, Australia, angajîndu-se paznic de far pe Ianus Rock, o insulă aflată la distanţă de o jumătate de zi de coastă. Izolaţi de restul lumii, Tom şi frumoasa lui soţie, Isabel, încearcă zadarnic să devină părinţi. Cînd orice speranţă părea pierdută, pe ţărm eşuează o barcă ducînd un cadavru şi un nou-născut. Încălcîndu-şi principiile, Tom şi Isabel decid să păstreze copilul, considerîndu-l un dar de la Dumnezeu. După doi ani, cînd se întorc pe continent, descoperă că hotărîrea luată le-a schimbat iremediabil destinele.

„Iată un roman în care salvarea unui personaj aduce cu sine pierderea tragică a altuia, deşi noi, cititorii, am vrea cu disperare să nu moară nimeni. Lectura romanului Lumina dintre oceane este o experienţă halucinantă, dramatică.” – Monica Ali

„O minunată poveste a iubirii şi a pierderii, a dreptăţii şi a răului, a ceea ce oricare dintre noi ar face pentru cel iubit.” – The Boston Globe

„Descrierile labirintice ale sălbaticei coaste a Australiei sînt fascinante, cum fascinantă este şi uşurinţa cu care scriitoarea stăpîneşte vechile poveşti ale locului. Pe măsură ce cuplul de la far este atras în împrejurări din ce în ce mai tragice, cele două stranii destine devin cumva apropiate, familiare.” –The New Yorker

Scriitoarea M.L. Stedman s-a născut şi a crescut în Australia, iar în prezent locuieşte în Londra. Lumina dintre oceane, primul ei roman, este bestseller internaţional şi a fost tradus pînă acum în peste treizeci de limbi.

 

The Light Between Oceans/ Lumina dintre oceane, adaptarea cinematografică a romanului omonim semnat de M.L. Stedman, a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneţia (ediţia nr. 73, 31 august-10 septembrie). Ecranizarea lansată în data de 1 septembrie poartă semnătura regizorului Derek Cianfrance –  acesta fiind şi autorul scenariului adaptat după romanul scriitoarei de origine australiană M.L. Stedman – şi îi are ca protagonişti pe Alicia Vikander, Michael Fassbender şi Rachel Weisz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO