Ziarul de Duminică

O incursiune în actualitatea inteligenţei materiei/ de Ziarul de duminică

O incursiune în actualitatea inteligenţei materiei/ de...

Autor: Ziarul de Duminica

04.04.2013, 23:58 129

La începutul anilor ’ 80, apărea în România o carte de-a dreptul subversivă (întrucât vorbea despre spiritualitate în plină dictatură comunistă) şi care avea să devină rapid un adevărat bestseller: „Inteligenţa materiei”, scrisă de medicul militar Dumitru Constantin Dulcan. Ulterior, ediţiile adăugite apărute după 1989 au avut acelaşi succes în rândul cercetătorilor şi al pasionaţilor ştiinţelor de graniţă.

Un grup de entuziaşti, alături de Editura Eikon, şi-a propus să celebreze apariţia acestei excepţionale cărţi care a anticipat încă din perioada comunistă multe dintre cercetările de astăzi, armonia dintre ştiinţă şi religie, şi a intuit potenţialul de generozitate pe care-l avem cu toţii, neştiut, înlăuntrul nostru.

În acest sens, în ziua de 11 aprilie 2013 va avea loc un colocviu intitulat  Cartea „Inteligenţa materiei” după trei decenii  - pornind de la cercetările Profesorului Dr. Dumitru Constatin Dulcan. Vor participa cu expuneri, în care vor vorbi despre propriile lor căutări, câţiva dintre cei mai mari cercetători români în domeniu. Un regal de la care, între alţii, nu vor lipsi Marioara Godeanu, cosmonautul Dumitru Prunariu, Ioan Mamulaş, Andrei Dorobanţu şi, bineînţeles, autorul omagiat, Dumitru Constantin Dulcan. Sunt aşteptaţi medici, psihologi, fizicieni, umanişti ale căror cercetări au interferat cu tematica descrisă în cartea „Inteligenţa materiei”.

Întâlnirea se va desfăşura în Bucureşti, la Cercul Militar (Casa Armatei), Sala de Cinema - intrarea din Bulevardul Regina Elisabeta, nr.21- în ziua de 11 aprilie 2013, începând de la ora 10.00.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO