Ziarul de Duminică

Oaspeţii primăverii – o compunere/ de Lucian Vasilescu

Oaspeţii primăverii – o compunere/ de Lucian Vasilescu

Autor: Lucian Vasilescu

22.03.2013, 00:08 2276

A venit primăvara.

Ultimele facturi la întreţinere pe lunile de iarnă rătăcesc bezmetice prin buzunarele goale ale oamenilor.

Mai viguroase încă decât anul trecut, au răsărit şi noile preţuri, care împodobesc tarabele şi galantarele multicolore. Dar asta are deja mai puţină importanţă, deoarece afară e cald şi bine, ceea ce înseamnă că cetăţenii îşi pot amaneta acum paltoanele, fularele, căciulile şi galoşii.

Dintre crengile înmugurite răzbate ciripitul păsărelelor – el se aude acum mult mai bine fiindcă murmurul bancomatelor a încetat, în sfârşit.

Păianjenii au ieşit din ascunzători şi au prins a-şi ţese pânza, din instinct, în locurile cele mai sigure: gurile pompelor de combustibil ale benzinăriilor.

Vântul bate încetişor şi însămânţează ogoarele pustii cu buruieni pe care le vor paşte caii – adică acele animale folosite drept materie primă pentru conservele din carne de vacă. 

Copiii zburdă printre blocuri, cu voioşie – ei ştiu deja că deşi n-au fost nicăieri în vacanţa de iarnă, tot nicăieri vor pleca şi în vacanţa de vară, când va veni.

Deşi nimeni nu s-ar fi aşteptat, pensionarii au reapărut pe băncuţe, în parcuri. Sau poate că de fapt au rămas acolo de astă-toamnă dar nu i-am văzut fiindcă au fost acoperiţi de zăpadă.

Oricum, unii dintre ei izbutesc să se târască din nou până la farmacia din colţ unde beau un pahar cu apă de la dozator. Acolo apa e compensată 100%, se eliberează fără reţetă şi, dacă o înghit cu gândul la pastila potrivită, efectul ei curativ este garantat.

Pe marile bulevarde au început să răscolească băltoacele Rolls-urile, Maybach-urile şi alte specii protejate.

Fetele de fete îşi scot din hibernare silicoanele şi pornesc, cârduri-cârduri, încă puţin amorţite, către teritoriile tradiţionale de împerechere.

În curând, mirosul gropilor de gunoi se vă răspândi, din nou, peste ţară, iar păsările migratoare care au plecat la începutul toamnei din România se vor întoarce, cu toatele, în Bulgaria.

Ce frumoasă eşti, primăvară!

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO