Ziarul de Duminică

Omul Anului 2014 la Radio România Internaţional/ de Ziarul de duminică

Omul Anului 2014 la Radio România Internaţional/ de...

Autor: Ziarul de Duminica

09.01.2015, 00:00 43

Tânăra militantă pakistaneză pentru drepturile omului Malala Yousafzai, co-laureată a Nobelului pentru Pace în 2014, a fost desemnată Omul Anului 2014 la Radio România Internaţional.

„Această tânără este un model pentru toate femeile care trăiesc în ţări în care femeile nu au dreptul la educaţie aşa cum şi-ar dori. Malala este un model şi o inspiraţie pentru ele. Nu este de mirare că i-a fost acordat Premiul Nobel pentru Pace”, argumenta ascultătorul RRI Adrian Micallef, din Malta, desemnarea tinerei Malala ca Omul Anului 2014 la RRI, în cadrul tradiţionalei anchete de opinie lansate printre ascultătorii şi utilizatorii săi de Internet din lume de Radio România Internaţional (RRI), postul pentru străinătate al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Printre oamenii politici care au primit nominalizări la titlul de Omul Anului 2014 la RRI se află noul preşedinte al României, Klaus Iohannis, preşedintele rus, Vladimir Putin, preşedintele Chinei, Xi Jinping, fostul suveran spaniol, Regele Juan Carlos I, preşedintele Litualiei, Dalia Grybauskaitė, cel al Columbiei, Juan Manuel Santos, şi ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier.

Au mai primit, între alţii, nominalizări din partea ascultătorilor şi utilizatorilor Internet ai RRI medicii, asistentele medicale şi misionarii angajaţi în lupta împotriva maladiei Ebola în Africa de Vest, Papa Francisc, jucătoarea de tenis română Simona Halep, numărul 3 mondial WTA, jurnalistul germano-francez Peter Scholl-Latour, economistul francez Tomas Piketty sau María Conchita Alonso, actriţă, cântăreaţă şi activistă cubanezo-venezuelană stabilită în California, care luptă în favoarea democraţiei din ţările ei de origine.

RRI emite programe în limba română, dialectul aromân şi 10 limbi străine prin Internet (www.rri.ro), via satelit şi pe unde scurte analogic şi digital. Unele programe RRI pot fi recepţionate pe telefonul mobil în SUA, prin reţele de cablu şi la posturi de radio partenere. RRI foloseşte intens şi social media (Facebook, Twitter, Flickr, Pinterest, Google+).

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO