• Leu / EUR4.9090
  • Leu / GBP5.8036
  • Leu / USD4.7494
Ziarul de Duminică

Oraşul supravieţuirii/ de Ziarul de duminică

Oraşul supravieţuirii/ de Ziarul de duminică

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

05.05.2016, 23:59 70

Blake Crouch – Oraşul din Munţi, Editura RAO, traducere de Laura Monica Ciubotariu

Blake Crouch – Şeriful, Editura RAO, traducere de Laura Monica Ciubotariu

Blake Crouch este autorul a peste 12 romane de suspans. Povestirile lui au apărut în numeroase reviste şi antologii de proză scurtă, cum ar fi Alfred Hitchcock, Ellery Queen, Cemetery Dance, şi Thriller 2, editat de Clive Cussler, iar romanele sale au fost nominalizate pentru International Thriller Award.

Seria de romane Wayward Pines a început să apară în 2012 şi a cunoscut un succes instantaneu. Sunt trei, până la acest moment (volumul al treilea, The Last Tawn, a apărut în 2014).

 

Oraşul din munţi

Primul roman al trilogiei Wayward Pines este intens şi captivant, cu elemente horror şi science fiction, abundând în mister, suspans şi intrigă.

Romanul este povestea agentului Ethan Burke de la Serviciul Secret, care soseşte în Wayward Pines, Idaho, cu o misiune clară: să localizeze şi să salveze doi agenţi federali dispăruţi în acest oraşel de provincie cu o lună în urmă. Însă la câteva minute de la sosirea lui are un accident grav. Ajunge la un spital, fără acte de identificare, fără telefon mobil, fără servietă. Personalul medical pare destul de prietenos, dar ceva pare... ciudat. Pe măsură ce zilele trec, ancheta lui Ethan legată de dispariţia colegilor lui scoate la iveală mai multe întrebări decât răspunsuri. Fiecare pas care-l apropie de adevăr îl îndepărtează pe Ethan de lumea pe care credea că o cunoaste şi de sine însuşi – aşa cum fusese în trecut –, până când este nevoit să se confrunte cu un teribil adevăr: este posibil să nu scape niciodată viu din Wayward Pines.
 

Şeriful

Al doilea roman al trilogiei Wayward Pines, o combinaţie îndrăzneaţă de Stephen King si Cormac McCarthy, continuă povestea lui Ethan Burke sub auspicii şi mai sumbre. El ajunge şeriful şi unul dintre puţinii oameni care ştiu adevărul –Wayward Pines nu este doar un oraş. Iar ceea ce se află de cealaltă parte a gardului împrejmuitor este o lume de coşmar ce depăşeşte imaginaţia oricui. Rezidenţii cred că sunt morţi şi că aceasta este viaţa de apoi. Alţii au impresia că sunt prizonieri într-o închisoare experimentală. Fiecare visează în secret să plece, dar cei câţiva care îndrăznesc să încerce au parte de o surpriză terifiantă. 

Aceste două romane au fost adaptate pentru televiziune -  serialul WAYWARD PINES - cotat ca numărul 1 în vara anului 2015 la canalul American FOX! Al doilea sezon al seriei începe în mai acest an. În rolurile principale au fost distribuiţi Matt Dillon (agentul Ethan Burke) şi Carla Gugino (Kate Hewson, fosta sa iubită, şi ea agent secret). Regizori : Zal Batmanglij, Tim Hunter, Steve Shill, Nimród Antal, M. Night Shyamalan, Jeff T. Thomas, James Foley, Charlotte Sieling.

În centrul atenţiei, ca şi în romane, este un agent FBI (Matt Dillon), care ajunge într-un mic orăşel din Idaho după ce doi colegi ai său au dispărut aici. Poate că puţine oraşe din SUA sunt mai pitoreşti şi bucolice decât Wayward Pines, dar mai multe evenimente neprevăzute îl vor face pe erou să fie tot mai convins că şansele sale de a scăpa cu viaţă din orăşel scad cu fiecare minut petrecut acolo. 

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9090
Diferență: -0,0855
Ieri: 4.9132
Azi: 4.7494
Diferență: -1,1098
Ieri: 4.8027
Azi: 5.8036
Diferență: -0,0809
Ieri: 5.8083
Azi: 5.0470
Diferență: -0,2096
Ieri: 5.0576