Ziarul de Duminică

Participare românească la Curtas Vila do Conde 2011/ de Radu Constantinescu

Participare românească la Curtas Vila do Conde 2011/ de Radu Constantinescu

Autor: Radu Constantinescu

08.07.2011, 00:00 73

După succesul pe care scurtmetrajul Colivia, în regia lui AdrianSitaru, l-a repurtat la Festivalul Internaţional de Scurt MetrajeCurtas Vila do Conde 2010, unde a fost distins cu Marele PremiuCity of Vila do Conde, la a 19-a ediţie, care se va desfăşura între9 şi 17 iulie 2011, cinematografia românească va fi reprezentată depaisprezece producţii, repartizate pe trei secţiuni diferite:Competiţie Internaţională, In Focus şi Panorama Europeană.

Fotografia de Victor Dragomir, A Film forFriends de Radu Jude, Silent River de Anca Lăzărescu şi15 Julyde Cristi Iftimie vor participa la secţiuneaCompetiţie Internaţională, iar în cadrul secţiuniiPanorama Europeană va fi prezentată o selecţie de 82 deminute cu scurt metraje româneşti, realizată de AsociaţiaESTE'N'EST, invitată de organizatorii festivalului să prezinte opanoramă a cinematografiei recente din ţara noastră.

La secţiunea In Focus, care prezintă publicului un programretrospectiv al celor mai importanţi regizori din ultimii ani,ediţia de anul acesta îl are ca invitat de onoare pe regizorulromân Corneliu Porumboiu. Retrospectiva 2011 va cuprinde toatefilmele tânărului regizor - trei scurtmetraje şi două lungmetraje -Călătorie la oraş (2003), Visul lui Liviu (2004),Pe aripile vinului (2002), A fost sau n-a fost?(2006), Poliţist, Adjectiv (2009). Regizorul va fi prezentla festival şi va susţine un masterclass.

După succesul pe care scurtmetrajul Colivia,în regia lui Adrian Sitaru, l-a repurtat la FestivalulInternaţional de Scurt Metraje Curtas Vila do Conde 2010,unde a fost distins cu Marele Premiu City of Vila do Conde, la a19-a ediţie, care se va desfăşura între 9 şi 17 iulie 2011,cinematografia românească va fi reprezentată de paisprezeceproducţii, repartizate pe trei secţiuni diferite: CompetiţieInternaţională, In Focus şi Panorama Europeană.

La invitaţia organizatorilor festivalului şi cu sprijinul ICRLisabona vor fi prezenţi la Curtas Vila do Conde 2011 regizoriiCorneliu Porumboiu, Victor Dragomir, Anca Lăzărescu şi CristiIftimie, producătoarea Ada Solomon, care va face parte din juriulfestivalului, precum şi Mihai Mitrică, reprezentantul AsociaţieiESTEN'N'EST.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO