Ziarul de Duminică

POEMUL SAPTAMANII / Dactar Nicu & his Skyzoid Band

Poemul saptamanii
28.05.2009, 14:45 227
Dactar Nicu & his Skyzoid Band
E trendy sa ai corp frumos si bronzat si dintii de portelan in gura. In buzunar, un prezervativ cu gust de banana sau cu-n mic devil rosu in cap. E trendy sa te cheme Ricardo, sa fi vazut Matrix si Intacto, sa iesi pe bulevard cu un 4x4 Frontera. Sau nu? E trendy sa ai o amanta cu cit mai mult silicon si toata lumea s-o stie, sa te invidieze cu cita grija o mingii, sa nu-i crape pielea, sa nu-i strici lucrarea. Lucrarea lui dactar Nicu & his Skyzoid Band. Cea mai tare formatie: rock academic, cu burse si grade si doctorate, cu inaugurari si vizite-n strainatate. E trendy sa dai mina cu primul ministru, apoi sa te strimbi: „Fuck, asta transpira si e moale in laba!". E trendy sa-ti alegi dintre studente o „Lady-love" de un sezon, apoi sa te bucuri de mariajele lor reusite. Dactar Nicu & his Skyzoid Band sint garantia echilibrului psihic, sint cei mai tari psihanalisti sociali. E trendy sa-ti iei iaht si balta de peste, sa umbli in bermude pe plaja de la Portita, sa ai propria galetusa & lopatica pentru ingropat rahatul tau trendy-n nisip. E trendy sa ai o echipa de fotbal, sa faci filosofia, apoi sa-ti deschizi o afacere de alpinism in constructii. E trendy sa faci sex pe bancheta din spate. Dactar Nicu & his Skyzoid Band sint soferi excelenti si discreti cit incape. E trendy sa versi de la balcon, dac-ai baut Ballentine’s si te afli la minim etajul 30. E trendy sa faci milioane la bursa mizind pe sperma birmana, genocidul din Congo si copiii flaminzi din Zimbabwe. Dactar Nicu & his Skyzoid Band sint brokeri de mare incedere, actioneaza la fractiuni de secunda. E trendy sa cumperi biserici intregi, cu tot cu enoriasi, apoi sa-i trimiti sa voteze, sa sustina democratia. E trendy sa dai o mica lovitura de stat, fara singe, pe urma sa dai interviuri la C.N.N., B.B.C., C.B.S., A.B.S., B.C.S. si asa mai departe. Dactar Nicu & his Skyzoid Band sint cei mai buni agenti electorali si de publicitate. E trendy sa faci copii in vitro, sa te clonezi. Mai bun ca dactar Nicu & his Skyzoid Band in chestii d-astea nu-i nimeni.
Dar cel mai trendy e sa respiri, sa fii-n viata. Dactar Nicu & his Skyzoid Band au cele mai sofisticate aparate.

 

Pamela

Nimeni nu si-a gasit perechea ideala. Afara de dactar Nicu, desigur. E inalta, 1.85, blonda, cu sinii mari si ochii albastri. O cheama Pamela. Nu Pamela Anderson, ca aia e cam boarfa, pur si simplu, Pamela.
Pamela-i tot ce-si poate dori un barbat: gateste dumnezeieste si-i maestra in tantra – yoga. Unii zic ca-i cehoaica sau suedeza, altii ca-i nepoata unui cioban din Rasinari, satul lui Goga si-al lui Cioran, altii ca-i fata mai mica a unui buticar din Colentina. Nu conteaza! Pamela e Pamela, si basta!
E si econoama. Desi dactar Nicu e nesfirsit de bogat, Pamela se-mbraca doar de la second-hand. Dar e atit de frumoasa, ca orice zdreanta arata pe ea de parca ieri a croit-o cu mina lui Paco Rabane sau Calvin Klein.
Nu-i iese din vorba lui dactar Nicu, desi are doua doctorate: unul la Sorbona, in filosofia limbajului, si altul la Oxford, in logica computationala. Cind dactar Nicu-i plecat, dupa ce-si termina treaba prin casa, se aseaza-n sezlong, pe marginea piscinei, si citeste Kierkegaard, Wittgenstein, Heidegger si Derrida.
Normal, nu s-au certat niciodata. Cind se iveste cite-o problema – ca, deh!, sint si ei oameni – fac un scurt briefing si lamuresc totul ca intre parteneri, cu argumente rationale. Daca nu merge, se duc in dormitor. Tantra-yoga nu da gres niciodata.
Unii, mai ofticosi, spun ca Pamela-i, de fapt, o femeie bionica, din cipuri si circuite, cu ceva implanturi de carne si piele, o clona din laboratoarele lui Dactar Nicu & his Skyzoid Band. Ca de-aia nici n-a vazut-o nimeni de aproape.
Aiurea! Pamela-i o femeie ca oricare alta, numai ca la locul ei: se tine departe de paparazzi, de parade de moda, lansari si talk-show-uri idioate.
O nevasta cum nu mai sint azi. De-aia vorbesc despre ea si cucoanele la o cafeluta, si pensionarii la o partida de sah, in parc, si fetitele care sar coarda in fata blocului; chiar si smecheranii, la o bere.
Care-si zic: „E mai tare ca Mimi. Cit despre Gina mea… ce mai, e fata buna, nu zic nu… da’ Pamela… Hai noroc, dactar Nicu sa traiasca!"


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO