Ziarul de Duminică

Poezie bilingvă/ de Lidia Vianu

Poezie bilingvă/ de Lidia Vianu

Autor: Ziarul de Duminica

20.03.2014, 23:52 98

Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din Bucureşti, The British Council, Institutul Cultural Român  şi  Ambasada Republicii Irlanda, anunţă publicarea volumului Amir Or - Let's speak you. Să te vorbim pe tineTexte paralele.Tradus în limba română de Ioana Ieronim. Editat şi ilustrat de Bianca Zbarcea. 

Contemporary Literature Press publică în trei limbi – engleză, română şi ebraică – un volum de poezie europeană care adună la un loc poeţi de prim rang: Amir Or, Fiona Sampson, Ioana Ieronim. Este un volum de poeme ale prezentului, scrise într-o limbă a cărei bogăţie vine din istorie. Cititorul va descoperi în această carte o lume din care se trage Europa cu toate limbile ei. 
Să te vorbim pe tine este redactat de o tânără masterandă în Traducerea Textului Literar Contemporan, care se pregăteşte să devină traducător profesionist de poezie şi romane.

Amir Or s-a născut în 1956 şi este autor a zece volume de poezii în ebraică. Poemele sale sunt traduse în peste patruzeci de limbi. A fost încununat cu mai multe premii. Ioana Ieronim este o foarte cunoscută poetă, traducătoare şi dramaturg. Ea însăşi a publicat relativ recent un volum de versuri la Contemporary Literture Press. Bianca Zbârcea, născută în 1991 la Brăila, este masterand la Traducerea textului Literar Contemporan.

Iată poemul care deschide volumul, intitulat „Limba spune”: „Limba spune: înainte de limbă/  stă o limbă. Limba – urme/  contaminate de dincolo./  Limba spune: ascultă acum. / Asculţi: s-a auzit/ ecou./  Ia tăcerea şi încearcă să taci. / Ia cuvintele şi-ncearcă să vorbeşti; / dincolo de limbă, limba este o rană/  din care lumea curge neîncetat. / Limba spune: Este, Nu este, Este, / Nu este. Limba spune: Eu. / Limba spune: hai să te vorbim pe tine / să te simţim; haide, spune/  că ai spus.”

Să te vorbim pe tine, de Amir Or s-a lansat la 7 martie 2014, iar volumul poate fi consultat şi descărcat din acest moment la adresa de internet: 

http://editura.mttlc.ro/amir-or-lets-speak-you.html

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO