Ziarul de Duminică

Premiile Salonului Internaţional Euro Foto Art/ de Radu Constantinescu

GALERIE FOTO

GALERIE FOTO

Autor: Radu Constantinescu

11.04.2013, 23:41 164

La sfârşitul săptămânii trecute, a avut loc la sediul Institutului  Maghiar din Bucureşti şi al Reprezentanţei Comisiei Europene în România jurizarea lucrărilor primite pentru ediţia a V-a a Salonului Internaţional „Euro Foto Art”. Organizatorii, Asociaţia “Euro Foto Art” din Oradea, Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Biroul de Informare al Parlamentul European în România, au primit 1.231 imagini alb-negru şi color realizate de artişti fotografi din Europa, SUA şi Asia. Selecţia a fost realizată de un juriu internaţional prezidat de artistul fotograf Marcello Materassi din Italia şi format din maeştri ai genului din Germania, România şi Ucraina. Alegerea nu a fost uşoară, în urma ei fiind acceptate pentru Salon 142 de imagini.

Cu acest prilej, au fost acordate şi premiile Salonului Internaţional, al cărui vernisaj va avea loc în ziua de 8 mai  în Galeria Spaţiului Public European din capitală, respectiv în data de 9 mai, în Galeria „Euro Foto Art” din Oradea. Evenimentul are loc în cadrul lansării festive a ediţiei a doua a Festivalului Fotografiei Europene, organizat de Asociaţia “Euro Foto Art” din Oradea, în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Biroul de Informare al Parlamentul European în România, Asociaţia Artiştilor Fotografi din România şi Institutul Maghiar din capitală. Festivalul Internaţional se bucură de patronajul Ministerului Culturii şi de auspiciile Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică.

Revenind la premii, să le consemnăm mai întâi pe cele ale Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP), pe care le reproducam în galeria foto alăturată:

Medalia de aur a fost acordată artiştilor fotografi Gabriel Tudosescu (România, foto 1), respectiv Trond M. Skaret (Norvegia, foto 2); medaliile de argint lui Bui Vy Van (Vietnam, foto 3) şi Alena Zen (Ucraina, foto 4). Medaliile de bronz au revenit artiştilor Silvia Ruxandra Călin (România, foto 5) şi Cristina Garzone (Italia, foto 6).

Au fost decernate premii şi din partea Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR). Medaliile de aur au revenit lui Judit Mann (Ungaria) şi Alexandra Fira (România), cele de argint lui Sergey Majorov (Rusia) şi Krzyszytof  Browko (Polonia), iar cele de bronz artiştilor fotografi Valentina Stan (România) şi Leif Alveen (Danemarca).

În urma jurizării, au mai fost oferite 12 menţiuni FIAP şi 12 menţiuni AAFR unor artişti fotografi din Austria, Bosnia Herţegovina, Italia, Norvegia, Slovenia, Spania, România, Serbia, Ucraina şi  Ungaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO