Ziarul de Duminică

Printre mistere, in Biblioteca Rao (I)

Printre mistere, in Biblioteca Rao (I)

David Baldacci, "Colectionarii"

16.09.2008, 16:27 25

Intre colectiile suficient de structurate ale Editurii Rao, pe autori, teme sau domenii, exista una, Biblioteca Rao, in care se publica de-a valma carti de fictiune “normala”, dar si foarte multe altele in care domina misterul. Asupra lor ne vom opri in urmatoarele doua numere ale ziarului. O parte din aceste volume pot fi socotite thriller-uri, altele nu, unele se petrec in lumea de astazi, altele intr-un trecut indepartat (mistere medievale, asadar), altele, in sfarsit, imbina epocile, misterul sau crimele dintr-o alta epoca elucidandu-se in zilele noastre. Cele mai multe astfel de carti par scrise dupa o reteta, provin din spatiul anglo-saxon, unele au avut mare succes, dar mai putin la criticii literari si in general sunt cartile usor de citit (si care se uita la fel de usor) pe care calatorii si le procura cel mai adesea din gari si aerogari.

David Baldacci - Colectionarii. Traducere din limba engleza de Carmen Botosaru. In Washington D.C., patru barbati formeaza un club cu misiunea sa afle ce se petrece cu adevarat in spatele usilor inchise ale birourilor liderilor americani. Dupa ce presedintele Camerei Reprezentantilor este asasinat, membrii clubului fac o legatura neasteptata cu un alt asasinat: cel al directorului Departamentului de carti rare al Bibliotecii Congresului, al carui cadavru a fost descoperit intr-una din incaperile-seif unde ar fi trebuit sa fie in perfecta siguranta. Liderul grupului descopera ca cineva vinde secrete ale politicii tarii dusmanilor Americii.

John Grisham - Fotbal si pizza. Traducere din limba engleza de Gabriel Stoian. Rick Dockery era un fericit jucator de fotbal american de la Cleveland Browns, pana cand prestatia lui intr-un meci contra echipei din Denver, considerat inaintea intrarii lui pe teren aproape castigat, “ajuta” echipa sa piarda. Cariera lui Rick pare incheiata, insa agentul lui ii gaseste in cele din urma o echipa care sa-l accepte. Parma Panthers din... Italia. Rick accepta provocarea si pleaca spre Parma - desi nu stie unde se afla orasul, nu a fost niciodata in Europa si nu vorbeste limba italiana.

Wilbur Smith - Ultimul papirus. Traducere din limba engleza de Cristina Iliescu. Un vestit arheolog reuseste sa descopere un papirus vechi de aproape patru mii de ani, care ascunde cheia catre o comoara fabuloasa, pierduta din vremi imemoriale. Dezlegarea misterului care inconjoara acest urias tezaur ii face pe cei mai vestiti cautatori de comori sa inceapa o cursa pe care doar unul dintre ei o poate castiga.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO