Ziarul de Duminică

RAO Contemporan

RAO Contemporan
18.11.2008, 17:05 59

Iata si ultimele aparitii:

Martin Gulich - Ballizona, noaptea. Un accident de masina la iesirea sudica din Tunelul Gotthard. Un baiat ciudat, introvertit, singuratic. In fiecare noapte sta la fereastra asteptand intoarcerea tatalui, dar, brusc, se confrunta cu imbolnavirea mamei. Sa fie oare vina lui? Moartea si sentimentul de vina - doua teme pe care Martin Gulich le integreaza cu maiestrie in romanul sau, prezentandu-le din unghiuri distincte. Tonul narativ este calm si distantat, desi astfel afecteaza si mai mult cititorul, atragandu-l usor-usor intr-o intriga ce se transforma treptat intr-un mistery. Traducere din germana de Radu Gabriel Parvu.

 
Carmen Covito - Uratica. Maria Labruna traieste intr-un Milano livid, populat de femei singure si barbati unsi cu toate alifiile care profita de nevoia lor de dragoste. Ea are patruzeci de ani, e uratica si trebuie sa gaseasca un alt mod de a invinge. Cartea a fost distinsa cu Premiul Rappalo Carige Opera Prima in 1992 si Premiul Bancarellla in 1993 si a fost ecranizata in 1996. Bestseller important, a fost tradus pana acum in mai multe limbi: germana, franceza, spaniola, neerlandeza, greaca. Traducere din italiana de Nicoleta Calina Presura.
 
Yann Queffelec - Nunta nemiloasa. Dupa ce a fost salbatic violata, la vasta de 13 ani, de un soldat american de care era indragostita si de prietenii lui, Nicole Blanchard il aduce pe lume pe Ludo(vic), pe care il ascunde insa de oamenii din cartier. Supravietuind unei tentative de asasinat, acest copil urat si maltratat de mama si bunicii sai, isi petrece primii ani din viata inchis intr-un hambar, complet izolat. Situatia nu se schimba deloc dupa casatoria lui Nicole cu Micho, un mecanic bun la suflet care incearca sa-l protejeze pe Ludo. Copilul va fi internat de mama intr-un centru pentru copii cu forma usoara de debilitate mintala si, in ciuda scrisorilor lui disperate, nu va primi niciodata vizita ei. Va fugi insa de acolo la mare, unde o va intalni pe Nicole si va incerca s-o convinga de intensitatea iubirii pe care i-o poarta. Traducere din franceza de Aurelia Ulici.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO