Ziarul de Duminică

„Reclaiming Territory” cu AG Weinberger 4th/ de Ziarul de duminică

„Reclaiming Territory” cu AG Weinberger 4th/ de...

Autor: Ziarul de Duminica

07.05.2015, 23:38 25

Premiera muzicala – AG Weinberger în noua formulă de band: duminică, 10 mai, ora 20:00, la Sala Teatrelli.

Un eveniment muzical de neratat pentru orice pasionat de blues şi jazz.
Un concert de colecţie, alături de un artist de cea mai  înalta clasă care va împărtăşi cu publicul o experienţă muzicală de o forţă şi măiestrie aşa cum doar în marile săli de concerte internaţionale se mai pot auzi.
AG Weinberger revine la formula de band de data aceasta însă cu o nouă dimensiune componistică şi într-o manieră stilistică diferită, reunind în repertoriul său piese de jazz, blues, soul, blues-rock, piese mai rar auzite, adunate într-un concert de colecţie, adevarate bijuterii muzicale pe care în Romania doar AG Weinberger le cântă.
Noua formulă de band, „AG Weinberger 4th”, recreează în stil propriu un univers muzical de înaltă ţinută, piese  din repertoriul lui Lionel Hampton, T-Bone Walker, The Fabulous Thunderbirds, Benny Golson, Charlie Parker sau selecţia din compoziţiile proprii sunt redimensionate şi filtrate muzical de către AG Weinberger în cel mai firesc spirit al libertăţii de creaţie, muzica sa emanând aceeaşi sensibilitate şi aceeaşi amprentă solară universului muzical abordat.
Considerat de către critici Mr. Blues al României, şi de către  B.B. King „un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”, AG Weinberger este singurul artist de blues şi jazz din România selectat pentru nominalizare la 7 categorii la Premiile Grammy, decorat cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler. El îşi continuă misiunea sa cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credinţă  pentru a impune muzica bună în viaţa culturală din România.
A.G.Weinberger este incontestabil cea mai puternică şi mai complexă personalitate a blues-ului din România, singurul chitarist roman de blues selectat pentru nominalizare la 7 categorii la Premiile Grammy în 2006, fiind supranumit THE TRANSYLVANIAN GUITAR MAN. 
Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, el este o certă autoritate în domeniu. Atitudinea şi gîndirea despre viaţă îl definesc ca fiind „întâiul misionar al muzicii Blues”. În 1998 este invitat la Festivalul BLUESTOCK, fiind singurul artist nonamerican acceptat să participe la celebra manifestare. În mai 2000, pleacă „în exil cultural” în Statele Unite, intrând astfel în marea competiţie a pieţei muzicale din America.
În noiembrie 2003, AGWeinberger s-a întors acasa învingător, semnând un contract cu o Casă de Discuri americană, Heart And Soul Records. Nashville Calling, întîiul album american semnat AGWeinberger a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville, TN. În 2007 este propus pentru nominalizare la premiile Grammy, pentru 7 categorii. În 2011 a fost decorat cu „Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler”, de cǎtre Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO