Ziarul de Duminică

Rediviva la International BookCity Milano/ de Ziarul de duminică

Foto realizate de Felicia videoreporter. Galerie

Foto realizate de Felicia videoreporter. Galerie

Autor: Ziarul de Duminica

29.10.2015, 23:58 39

Editura Rediviva a fost prezentă pentru a treia oară la Festivalul Internaţional BookCity Milano, desfăşurat între 23 şi 25 octombrie 2015.  Editura românească Rediviva - proiect al Centrului Cultural Italo Român a participat la Festivalul Internaţional Bookcity din Milano - manifestare internaţională care a cuprins peste 700 de evenimente în oraş şi toată Lombardia.

Deşi, sunt doar trei ani de la fondarea ei, Editura a publicat peste 30 de  titluri în cele şapte colecţii propuse, aducând deopotrivă în faţa publicului român, dar şi italian, proiecte editoriale bilingve pentru a face cunoascută literatura română, istoria, dar şi autori români care traiesc în Peninsulă.

În ciuda dificultatilor pe care le are - lipsa un suport logistic pentru a dezvolta acest proiect de o importanţă deosebită - Editura încearcă să facă cunoscute valorile literare şi cultura română, considerând că proiectele de acest gen îşi au o relevanţă în contextul păstrării identităţii naţionale, pentru cunoaşterea şi promovarea culturii româneşti. 

Au fost prezentate în cadrul întâlnirii care a avut loc la Museo delle Culture del Mondo din Milano publicaţiile bilingve: Badante per sempre (Badante pentru totdeauna), de Inrid Beatrice Coman, Frontierele inimii (I confini del cuore) de Lilian v kertay şi în colectia Quaderni romeni- volumul Adam şi Eva de Liviu Rebreanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO