Ziarul de Duminică

Romane de debut în Damen Tango/ de Ziarul de duminică

Romane de debut în Damen Tango/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

31.03.2016, 23:57 51

Editura Nemira publică două titluri noi în colecţia Damen Tango, ambele romane de debut a două autoare care vând milioane de exemplare în lumea întreagă.

 

Kathleen Tessaro Eleganţa

Cartea invită într-o călătorie unică de la A la Z prin lumea modei, care e şi o lume a iubirii. Pentru că moda poate transforma o femeie oarecare într-o personalitate.

Cu povestea din roman se vor identifica toate cititoarele, iar protagonista Louise e cuceritor de nevrotică şi de zănatică, la fel ca Bridget Jones. Căsnicia i se duce de râpă şi temerile din adolescenţă se întorc înforţă. Dar destinul imprevizibil îi scoate în cale, într-un anticariat, o carte care îi va schimba viaţa.  Enciclopedia despre stil scrisă cândva de Madame Geneviève Antoine Dariaux face minuni. Asta, pentru că experta în modă ştie tot: de la accesorii şi fermoare la prieteni falşi, soţi neglijenţi şi legătura puternică dintre mame şi fiice.

 

Kathleen Tessaro s-a născut în Pittsburgh, Pennsylvania, şi a studiat la universitatea din oraşul natal înainte de a se înscriela un curs de teatru la Carnegie Mellon University. A debutat în volum cu romanul Eleganţa, care a devenit bestseller şi a avut mai multe ediţii. Toate cărţile ei, printre care Innocence, The Flirt, The Debutante şi mai recent Colecţionara de parfumuri interzise (Nemira, 2014), au fost traduse în multe ţări şi s-au vândut in milioane de exemplare. Este o mare admiratoare a scriitorilor Jane Austen, Edith Wharton, Francis Scott Fitzgerald, Henry James, Evelyn Waugh sau A.S. Byatt.

Diane Brasseur Fidelităţi 

Este povestea unui bărbat care are 54 de ani şi se teme de bătrâneţe. De câteva luni, îşi împarte viaţa între soţia de la Marsilia şi amanta de la Paris. Dar viaţa dublă nu e tocmai un ideal şi prin urmare, trebuie să aleagă. Trecutul şi prezentul le cunoaşte, dar viitorul?

Monolog al unui infidel care se întreabă întruna dacă nu cumva o fi infidel, cartea câştigă prin stilul electric al autoarei şi prin umor. Perturbarea morală în care se află personajul este şi perturbarea epocii noastre, în care o idee (senzualitatea toridă, fascinaţia exercitată de noutate) e parazitată permanent de opusul ei (frumuseţea unei iubiri ce rezistă, seninătatea profundă a obişnuinţei).

 

Diane Brasseur, franco-elveţiancă, s-a născut în anul 1980. Şi-a petrecut copilăria la Strasbourg şi a studiat mai întâi în Anglia. După aceea a urmat studii de cinema la Paris, devenind scenaristă. A colaborat, printre alţii, cu Albert Dupontel, Olivier Marchal et Abd Al Malik. Fidelităţi este romanul său de debut şi a fost bine primit de cititori. A doua carte pe care a publicat-o este Je ne vreux pas d’une passion  (2015).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO