Ziarul de Duminică

Romane pentru Ziua îndrăgostiţilor/ de Elisabeta Lasconi

Romane pentru Ziua îndrăgostiţilor/ de Elisabeta Lasconi

Romane pentru Ziua îndrăgostiţilor

Autor: Elisabeta Lasconi

10.02.2011, 23:44 71

Dacăspiritul rebel pare de neîmblânzitşi neliniştea-i tulbură zile şi nopţi, poateafla mai multe răspunsuri şi noi întrebări în Adevăruldespre fete de Rebecca James, carte ce face ravagii pemapamond, relatând o dramă ce se poate produce oricând: o fată îşipierde sora mai mică, talentată şi pură, aşa că o macinăvinovăţia.

De aicivine şi dorinţa de independenţă, desprinderea de familie şi nevoiaunei prietenii, ce ajunge să se transforme în fascinaţia faţă de ofată mult mai îndrăzneaţă şi sigură. Dar prietena are ea însăşi otraumă, o dorinţă teribilă de răzbunare, ce rămân ascunse cu grijă,până ce declanşează altă tragedie.

Adevărul despre feteeste o carte despre periculosul prag dintre copilărieşi adolescenţă, despre teribilismele unei vârste, despre legăturiledintre părinţi şi copii, dintre surori şi fraţi, despre diferenţesociale ce dobândesc proporţii mari în conştiinţele disperate, caşi despre alegerile care seamănă cu acea bătaie a unei aripi deflutur ce poate stârni undeva o boare plăcută, iar altundeva unuragan.

Dacă iubeşte romanele surorilor Brönte, La răscruce devânturi şi Jane Eyre, cartea cea mai potrivităeste Casa de la Riverton de Kate Morton, ce reînvieatmosfera plină de tensiune a unei familii şi a unui conac tipicenglezeşti, totul prin privirea inocentă a unei fete. Grace îşiface ucenicia la conac şi se trezeşte prinsă în vârtejul unei drameîn care, fără să vrea, are un rol decisiv.

Untânăr poet şi-a pus capăt zilelor la Riverton, iar stăpânele casei,nedespărţitele surori Hartford, nu îşi mai vorbesc de atunci. Dupătrei sferturi de secol, singura deţinătoare a adevărului a rămasGrace şi ea se confesează, mărturia ei reordonează trecutul şischimbă prezentul. Plin de suspans, romanul evocă anii nebuni şilumea londoneză a artei, viaţa de la conac cu ritualurile eiliniştitoare amintind de o frumoasă lume de altădată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO