Ziarul de Duminică

Români despre mituri

Români despre mituri
02.09.2010, 23:56 433

Recent, revista "Business Magazin" a lansat o anchetă cu tema"Mituri despre români", în cadrul căreia un subcapitol a fostintitulat "Românul s-a născut poet". Reproducem, integral,răspunsurile la cele cinci întrebări formulate de colega noastrăIuliana Roibu: 1. Din punctul dumneavoastră de vedere, au româniitalent pentru a scrie sau nu? 2. Sunt romanii mai talentaţi in ascrie poezie decât alte popoare? De ce? 3. Ce scriitori români s-auevidenţiat în afara ţării? Care credeţi că sunt cei maireprezentativi pentru România? 4. Care sunt cei mai traduşiscriitori români? 5. Dincolo de Herta Muller, ce alţi scriitoriromâni au mai fost propuşi pentru Premiul Nobel? Ce alte premiiimportante au mai luat scriitorii români?
Pe filiera Ziarului de Duminică, s-au primit răspunsuri de la cinciscriitori dintre cei şapte cărora ZD le-a solicitat răspunsuri. Înordine alfabetică, aceştia sunt:

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO