Ziarul de Duminică

România este pe drumul cel bun

România este pe drumul cel bun/ de Lucian Vasilescu

Autor: Lucian Vasilescu

06.04.2012, 00:08 886

În ultimii zece ani, populaţia pământului a crescut de la 6 la 7 miliarde de oameni, în vreme ce atât suprafaţa cât şi resursele Terrei au rămas neschimbate. Aşadar, în plan global, avem de împărţit din ce în ce mai puţin la din ce în ce mai mulţi, lucru în măsură să ne îngrijoreze (asta, desigur, dacă ne pasă de bunăstarea colegilor pământeni).

Privind în propria ogradă, însă, băgăm de seamă că, în ultimii 20 de ani, am fost beneficiarii unor politici înţelepte şi cu efecte benefice, pe termen lung. Asta în ciuda acelor eterni cârcotaşi care susţin că lucrurile ar sta tocmai pe dos.

Să mă explic: în ultimii 20 de ani, populaţia României a scăzut de la circa 22,8 milioane (în 1992) la aproximativ 19 milioane (în 2011), în condiţiile în care atât suprafaţa României cât şi resursele ei au rămas neschimbate. Aşadar, aplicând acelaşi raţionament ca în cazul Pământului, ajungem la concluzia că noi, românii, avem de împărţit din ce în ce mai mult la din ce în ce mai puţini, ceea ce este foarte, foarte bine. Politicile pe care nemulţumiţii de serviciu le condamnă, şi anume acelea de decimare instituţională a persoanelor de vârsta a treia, de încurajare a emigraţiei şi de descurajare susţinută a natalităţii se dovedesc, la o privire mai atentă (sau cel puţin obiectivă), măsuri care, pe termen lung, vor salva România de la dezastrul către care, evident, se îndreaptă planeta.

Dacă rata natalităţii se va menţine constantă, urmaşii noştri vor ajunge să locuiască, relaxaţi şi fără griji, o ţară aproape pustie. De ce zic aproape? Pentru că Ţara în sine, România noastră dragă, va dăinui - iar pentru a dăinui, ea, ţara, nu va avea nevoie de un popor ci doar de organe, organisme şi instituţii. Trebuie, aşadar, să fim atenţi ca populaţia României să nu devină mai mică decât numărul parlamentarilor, miniştrilor, europarlamentarilor, consilierilor, secretarelor plus domnul preşedinte, luaţi laolaltă. Când vom ajunge (şi vom ajunge) în acest punct, vom deveni ceea ce istoria ne îndreptăţeşte de veacuri să fim: un model ideal pentru întreaga omenire. Vom fi o ţară unde cei care aleg sunt identic egali numeric şi tot aceia cu cei aleşi. Vom fi o lume în care nicio măsură luată de Guvern şi nicio lege votată de Parlament şi promulgată de Preşedinte nu va mai putea fi taxată drept nepopulară, atâta timp cât nu va mai avea la ce să fie raportată (la popor, adică). Campaniile electorale se vor desfăşura în linişte şi bună înţelegere, asta fiindcă alegătorii se vor alege doar pe ei înşişi. Fondurile europene vor putea fi accesate şi folosite după bunul plac al celor care le solicită (inclusiv pentru construirea de autostrăzi verticale), nu vom mai fi nevoiţi să importăm alimente, ba chiar vom putea slobozi vacile şi boii din ferme în natură, unde se vor înmulţi în libertate, precum bizonii din vechea Lume Nouă şi tot precum bizonii vor fi vânaţi în contextul unor minunate partide de vânătoare la care vor fi invitaţi preşedinţi de state supraaglomerate, generali şi caporali NATO, Dominique Strauss Kahn, Lolek şi Bolek, comisarul Moldovan, Dacia 1310 precum şi alte notabilităţi mondiale.

România, ţărişoara noastră, va fi ceea am sperat (şi mai mult decât atât) - un Rai pe Pământ, o demonstraţie vie a adevărului (irefutabil) că cea mai mare piedică în propăşirea unei ţări e nenorocitul ei de popor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO