Ziarul de Duminică

„Ruins True” la Festivalul de Teatru din Avignon/ de Radu Constantinescu

„Ruins True” la Festivalul de Teatru din Avignon/ de Radu Constantinescu

Autor: Radu Constantinescu

08.07.2011, 00:01 41

În perioada 8-29 iulie,"Ruins True", spectacolulde dans contemporan inspirat de operele lui Samuel Beckett,coproducţie a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj şi Sushi Centerfor the Urban Arts San Diego, în regia lui GáborTompa, va participa la cea de-a 65-a ediţie aFestivalului de Teatru din Avignon, secţiunea"off". Reprezentaţiile vor avea loc la Théâtre desHalles.

Creatorii spectacolului sunt: Liam Clancy,Mary Reich, Yolande Snaith,Shahrokh Yadegari şi Gábor Tompaiarinterpreţii sunt aceiaşi Liam Clancy, MaryReich, Yolande Snaith, precum şi copilulKristóf Dimény.

Festivalul de Teatru de la Avignon este cel maiprestigios eveniment de teatru din Europa, ce se desfăşoare îndecursul a peste trei săptămâni, şi se bucură de o atenţiedeosebită din partea oamenilor de specialitate din întreagalume.

Cât priveşte Théâtre des Halles, acesta afost înfiinţat de Alain Timar, personalitate proeminentă a vieţiiteatrale franceze, în prezent directorul teatrului, regizor,scenograf, artist vizual. În ultimii 34 de ani a regizat 47 despectacole în Franţa şi în străinătate, având expoziţii înnumeroase galerii de renume din Franţa (Avignon, Paris) şiBelgia.

Spectacolul Ruins True(Ruines vrai refuge în franceză) va fijucat în fiecare seară între 8-29 iulie de la ora 19.30 la Théâtredes Halles, Sala Chapitre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO