Ziarul de Duminică

Şapte zile la Redondo/ de Ziarul de duminică

Şapte zile la Redondo/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

14.04.2016, 23:47 43

Expoziţia de pictură „Şapte Zile la Redondo” un eveniment „Contemporanii”, se va deschide marţi, 19 aprilie, orele 18, la Teatrul Naţional I.L.Caragiale, în foaierul Sălii Media – aripa Intercontinental. Expoziţia va fi deschisă până la 19 mai şi va reuni peste 50 de lucrări de pictură şi fotografie ce poartă semnătura a şapte pictori români: Florin Ciubotaru, Dorin Coltofeanu, Teodora Coltofean, Sorin Iosub, Elisabeth Ochsenfeld, Christian Paraschiv, Mihai Sârbulescu şi a graficianului Mihail Alexandrescu. Alături de aceştia, Veronica Kirchner, jurnalista care a însoţit grupul de artişti pe parcursul rezidenţei, semnează conţinutul editorial al catalogului expoziţiei.

Lucrările expuse şi catalogul expoziţiei reprezintă o frântură din experienţa celor şapte artişti participanţi în cadrul rezidenţei artistice „Şapte zile la Redondo”, acţiune organizată în luna august a anului 2015 în oraşul Redondo, Portugalia.

Expoziţia „Şapte zile la Redondo” este organizată în cadrul Proiectului „Contemporanii”, alături de Institutul Cultural Român şi Ambasada Portugaliei la Bucureşti, în calitate de coorganizatori.  

Curatorul Expoziţiei – Maria Paşc.

„Şapte zile petrecute într-un  mic oraş recunoscut pentru frumuseţea sa au avut darul de armoniza personalităţi artistice distincte. Lucrările celor şapte pictori poartă pecetea luminii interioare care are puterea de a face sensibile ochiului culorile unei realităţi excepţionale. Îi cunosc şi pot spune că felul în care ei sunt împreună într-un demers al spiritul înalt, al moralei superioare şi al cunoaşterii profunde a lucrurilor recuperează un ideal de mult uitat: kalokagathia, uniunea dintre bine şi frumos. Florin Ciubotaru a rămas acelaşi subtil cercetător de sine însuşi. Indiferent la provocărilemmodei, el ne spune că imaginarul nu este decât o altă formă de manifestare a arhetipului, mai puternică, însă, decât realitatea. Realitatea pe care Dorin Coltofeanu o filtreză, o purifică, pentru ca noi să o putem privi cu pace în frumuseţea ei dintru început, iar Mihai Sârbulescu o acordează, cu materialitatea culorilor, propriei stări interioare. Lor li se adaugă, în dimensiunea comună a spiritualităţii, Christian Paraschiv. Teodora Coltofean îşi expune pânzele în aerul curat al unei perpetue dimineţi şi ne îmbie la optimism. Şi el pasionat de culoare, Sorin Iosub priveşte lumea cu luciditate şi, uneori, suntem surprinşi de ceea ce vede. Admir la Elisabeth Ochsenfeld, dincolo de incontestabilul ei talent de pictor, grafician şi chiar scriitor, capacitatea de a-i aduce împreună pe artişti: organizează, de câţiva ani buni încoace, tabăra internaţională şi simpozionul de artă vizuală de la Gărâna. Şapte zile, şapte pictori şi această expoziţie ne dau prilejul să mergem, într-o altfel de călătorie, la Redondo.” – Radu Boroianu, Preşedintele Institutului Cultural Român

 

Expoziţia „Şapte Zile la Redondo” poate fi vizitată în perioada 19 aprile -19 mai 2016, în orele de program ale Teatrului Naţional I. L. Caragiale Bucureşti. Accesul în sala de expoziţie este liber şi se va realiza prin intrarea de la Sala Atelier, Piaţa Universităţii, Bdul. Nicolae Bălcescu nr. 2.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO