Ziarul de Duminică

Sasha Meret vă invită la “Reverii urbane”

Sasha Meret vă invită la “Reverii urbane”
25.08.2010, 12:18 43

In intervalul 1-15 septembrie, artistul american de origineromână Sasha Meret revine in România cu expozitia itinerantă"Reverii urbane", proiect organizat de Depoul de Arta Urbana,Primaria Brasov si Librariile Carturesti, in parteneriat cuInstitutul Cultural Roman, Centrul Cultural American, OrdinulArhitectilor din Romania, Fundatia Istorica Romana Firo, FundatiaIthaka, Zona de Creatie si Green Hours. Expozitia va putea fivizitată la Café Verona şi Grădina Verona.
Proiectul "Reverii urbane" inglobează lucrari artistice inprim-planul carora troneaza New York-ul, ca "Facator de nouri"(proiectie video), vazut in paralela de timp 1959-2009(fotografie), ca leagan al traditiilor rurale ("Urbanus Currus" -propunere de monument: caruta taraneasca din lemn acoperitaintegral cu oglinzi) si ca forma arhetipala (desene grafice,"Schite de urbanism utopic din Galaxia XYZ").
Invitatul lui Sasha Meret din Romania este artistul video CintyIonescu.
Foarte cunoscute in Statele Unite, China, Japonia si Europa,lucrarile lui Meret fac parte din colectii precum Pfizer, SonyCorporation, Joyce-Gilmore Mertz Foundation, Pall Corporation,Muzeul Naito, Fundatia Art Lin YuNu, Fundatia Culturala Romana,Queens Museum, ca si din colectii de corporatii si particulare dinSUA, Franta, Japonia, Belgia, Olanda, Germania, Suedia,Norvegia.
Sasha Meret a colaborat peste 20 de ani ca ilustrator saptaminal lapublicatii cum ar fi "The New York Times", "International HeraldTribune", Washington Post". A ilustrat de asemenea carti pentruprestigioase edituri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO