Ziarul de Duminică

Scrisori de peste timp/ de Stelian Ţurlea

Scrisori de peste timp/ de Stelian Ţurlea

Autor: Stelian Turlea

10.05.2011, 23:29 100

Mihai Sorin Rădulescu

În căutarea unor istorii uitate

Familii româneşti şi peripluri apusene

Editura Vremea

Cartea reprezintă o incursiune in istoria şi genealogia unorfamilii românesti din trecut. Autorul a mers, de asemenea, peurmele unora dintre ele in Occident, căutând şi depistând uneleprezenţe româneşti puţin sau deloc cunoscute. Se ocupă de familiileKretzulescu, Brătianu, Hagi Panteli, Obedeanu, Pompilian, Simian,Şeptilici, Leonard, Romalo, Derussi, Razu, Podan, de neamurileVlădoienilor, Câmpinenilor, Brătăşenilor, Fărcăşenilor,Vultureştenilor ş.a. De asemenea, o parte dintre texte se referă lainterferenţe culturale româno-apusene, ca, de pildă, umbreromâneşti la Ravenna, portretul de la Paris al lui DumitracheGhica, pe urmele lui Matila C.Ghica, primii diplomaţi japonezi laBucureşti, Dracula la Dublin ş.a. O parte dintre textele acesteicărţi au apărut de-a lungul anilor în Ziarul de Duminică.

Mihai Sorin Radulescu este licentiat alFacultatii de Istorie din Bucuresti (1991), doctor în istorie la"Institut National des Langues et Civilisations Orientales"(INALCO) din Paris, cercetator la Institutul de Istorie "N. Iorga"(1991-1996) şi profesor la Facultatea de Istorie a Universitatiidin Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO