Ziarul de Duminică

Secretele lui Berlusconi/ de Ziarul de duminică

Secretele lui Berlusconi/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

22.09.2016, 23:52 98

Două cărţi de facturi foarte diferite, în curs de apariţie la Editura RAO, vor atrage fără îndoială un număr mare de cititori.

 

Alan Friedman

My Way

Berlusconi i se destăinuie lui Friedman

Traducere de Adriana Bădescu.

Alan Friedman este un cunoscător al vieţii publice şi politice italiene şi este singurul jurnalist american care a primit medalia de onoare din partea Parlamentului Italian. Autorul şi-a urmărit personajul aproape doi ani studiindu-i obiceiurile, partenerii, ticurile, interacţiunea cu oamenii. A călătorit la Moscova pentru a-l întâlni pe Vladimir Putin, bun prieten al lui Berlusconi şi a răsfoit dosarele penale şi de presă care l-au transformat pe fostul premier italian în cel mai penal politician european. Din contactul cu personajul său principal, a rezultat o carte plină de vervă şi informaţie, un document al unei epoci tulburi din istoria Europei asupra căreia Berlusconi, indiferent de ce spun detractorii săi, a avut o influenţă majoră.

Autorul premiat de patru ori cu British Press Award (echivalentul britanic al Premiului Pulitzer) a ilustrat în carte momente inedite, de la petrecerile bunga-bunga şi până la conversaţiile secrete dintre Berlusconi şi marii lideri ai lumii cum ar fi: Barack Obama, Hillary Clinton, George W. Bush, Vladimir Putin, Mihail Gorbaciov, Tony Blair, Nicolas Sarkozy, Angela Merkel.

„Pe ce planetă şi-o fi imaginat fostul premier Silvio Berlusconi că ar fi o bună idee să coopereze deplin cu un jurnalist respectabil care să spună povestea unui miliardar incapabil să-şi refuze plăceri sexuale vinovate chiar şi atunci când conducea guvernul?” – New York Daily News

„Cele mai edificatoare pasaje ale cărţii sunt cele care demonstrează cât de îngrozitoare era relaţia dintre Berlusconi şi partenerii săi europeni în momentul adâncirii crizei euro când ceilalţi vedeau în premierul italian o povară.” – The Economist

„O carte care-ţi va frânge inima” (Lena Durham)

 

Emma Cline

Fetele

Romanul este inspirat din povestea reală a temutului Charles Manson, încarcerat de peste 40 de ani pentru o serie de infracţiuni, inclusiv pentru conspiraţie la asasinarea actriţei Sharon Tate, fosta soţie a cineastului Roman Polanski.

Celebrul producător Scott Rudin (The Grand Budapest Hotel, Moneyball) a anunţat deja că este interesat de ecranizarea poveştii.

Volumul vine cu o poveste din vara anului 1969 dar are un mesaj extrem de actual: un moment scăpat de sub control îţi poate schimba iremediabil viaţa.

Evie, o adolescentă în vârstă de 14 ani, duce o viaţă anostă, într-un orăşel de provincie din America şi se străduieşte din răsputeri să le câştige atenţia părinţilor, care abia au divorţat. Totul se schimbă însă atunci când o întâlneşte pe misterioasa Suzanne. Aceasta o atrage pe adolescenta în căutare de senzaţii tari în lumea tulbure a unui cult condus de un nebun charismatic. Romanul este o meditaţie asupra puterii şi a sacrificiului.

Emma Cline este o autoare fenomenală. Deşi aflată la debut, toţi criticii internaţionali au fost de acord: scriitura este atât de bună încât îţi doreşti să o poţi purta ca pe o bijuterie.

„Emma Cline este un adevărat fenomen!” – O Povo, Brazilia

„Fetele este un roman deopotrivă strălucitor şi mistuitor, un roman grandios, nu doar pentru un scriitor atât de tânăr, ci pentru orice scriitor, de orice vârstă.” –Richard Ford.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO